– ONS er et viktig arrangement for bransjen. Det er et godt sted å få informasjon og gjøre butikk, og dessuten en fantastisk møteplass. Vi ser sporene etter dem som møtes på ONS flere år etter at møtet fant sted, sier president og CEO, Leif Johan Sevland.

ONS står for Offshore Northern Seas og ble første gang arrangert i 1974. Stiftelsen er non-profit og ble etablert av Stavanger byråd, Stavanger Forum og Petroleumsforeningen.

Populært arrangement

Siden 1974 har ONS vært avholdt hvert annet år, og man regner med at interessen er minst like stor i år som i 2016. Da bidro rundt 550 foredragsholder på arrangementet, omtrent 1400 utstillere kom for å vise hva de driver med og mer enn 65 000 mennesker var innom.

– Foredragsholdere, utstillere og gjester kommer fra alle verdenshjørner, og det ser ut til at rundt 110 land blir ONS-representert i år. Vi får besøk av ledere og statsråder fra hele verden, og selskapene som representeres kommer fra alt fra de største selskapene i verden til selskaper med kun to ansatte, forteller han.

Innovasjon og nytenkning

Årets tema er ”Innovate” og med det settes fokuset på det stadige behovet for å tenke nytt. I denne bransjen som i alle andre.

– Og det gjelder både teknologi, økonomi og ledelse. Vi vil fokusere på hvordan vi kan fange opp nye teknologitrender, gripe fatt i de mulighetene som oppstår, unngå å stivne i gamle tradisjoner og jobbe kostnadseffektivt. Lederskap vil også være i fokus, blant annet når en av verdens fremste innovasjonsforskere, Ramez Naam, holder foredrag, sier han.

Både foredragsholdere og utstillere er dessuten opptatt av hvordan vi kan få en mer klimavennlig energibransje.

Kulturelt føde

ONS er ifølge Sevland det største enkeltarrangementet i Norge siden OL på Lillehammer.

– Vi vil fylle ti utstillingssaler med totalt 22 000 kvadratmeter utstillingsområde. For øvrig blir det festival med kulturelle- og gastronomiske høydepunkt, så her blir det åndelig føde fra morgen til kveld, sier han.

Tilreisende får også muligheten til å utforske byen og regionen, og hoteller, barer og restauranter i distrikter byr på et imponerende fyrverkeri etter ONS-konserten, der Aurora blir årets hovedartist.

Positiv stemning

Energibransjen har opplevd flere tunge år, men nå er det ifølge Sevland igjen stor optimisme i bransjen.

– De siste årene har man tatt tak i problemene, redusert kostnadene og effektivisert arbeidet, sier han.

Det skjer ifølge Sevland mye i energibransjen i Norge om dagen, og interessen for ONS i Stavanger er derfor stor i hele verden.

– Dette er en fantastisk næring som jeg er sikker på at har en lang og god fremtid, sier han.