Dag Lausund Daglig leder i Innotown. Foto: Innotown

– Konferansen går på tvers av både landegrenser, bransjer og profesjoner. Det er også en stor bredde i foredragsholderne, sier daglig leder i InnoTown, Dag Lausund.

– Vi forsøker å finne folk som har turt å gå nye veier og som har lyktes med det. Det å lære av andre som har våget, mener vi er veldig nyttig. Blant annet var grunnleggeren av Wikipedia, Jimmy Wales, hos oss i 2007. Dette var før noen hadde hørt om Wikipedia, så ingen skjønte hva det skulle bli den gangen. Ser man på det nå, ser man virkelig hva nyskaping kan være.

Ser til Silicon Valley

Årets program er også representativt for miksen konferansen ønsker å ha. I år får Silicon Valley ekstra oppmerksomhet.

– Økonomier rundt om i verden sliter, og mange er bekymret for sitt lands evne til å konkurrere. Men i Silicon Valley er virksomhetene blomstrende, og bedrifter ansetter som aldri før. Vi lurer på hva det er med kulturen som har gjort dette mulig. Derfor har vi invitert en foredragsholder fra Google, og paret ham med en forfatter som har sett på Silicon Valley fra utsiden.

Arrangørene legger stor vekt på at foredragsholderne ikke bare har et godt budskap, men at de kan presentere på en engasjerende måte. Og InnoTown er ikke redde for å finne foredragsholdere utenom det vanlige.

– Den ekte Captain Phillips, spilt av Tom Hanks i storfilmen med samme navn, kommer for å dele sin historie om da MV «Maersk Alabama» ble kapret av somaliske pirater. Kapteinen vil ikke bare fortelle den sterke historien, men også dele sine erfaringer om krisehåndtering og ledelse, avslutter Lausund.