Innovasjon og forskning

HELE DENNE NETTSIDEN ER EN ANNONSE FRA MEDIAPLANET

HELE DENNE NETTSIDEN ER EN ANNONSE FRA MEDIAPLANET

innovasjon og forskning

TOPICS

Derfor er Norges romsatsning lønnsom

I Norge drar vi stor nytte av de europeiske romprogrammene som vi deltar i. Romprogrammene tilfører oss data med stor samfunnsnyttig betydning. I tillegg har Norge fått mange kontrakter i tilknytning til romprogrammene.

Sponsored content

Satellitter bidrar til bedre miljøovervåkning

Satellitter er det eneste verktøyet som gjør det mulig å overvåke havområdene på en effektiv måte. For Norge er dette spesielt viktig da vi er Europas nest største land om vi tar med de havområdene vi forvalter. 

Romnasjonen Norge

Vårt moderne og høyteknologiske samfunn er helt avhengig av satellittdata. Internasjonal kommunikasjon, navigasjon og tidsynkronisering av finansielle transaksjoner er bare noen av de områdene hvor vi i økende grad er avhengige av infrastruktur i verdensrommet.

Sponsored content

Norge er en romnasjon

De færreste av oss vet hvor langt fremme Norge egentlig er innen virksomhet i rommet. Det er store endringer i denne bransjen, derfor er det ekstra viktig at Norge fortsetter styrkningen og utvider sin posisjon innen romindustrien.

Hamars nye, teknologiske lekegrind

I disse dager åpnes dørene til gründer- og næringshuset PARK. Midt i Hamar sentrum blir dette en 6000 kvadratmeter stor yngleplass for gründere, etablerte selskaper og studenter.

Sponsored content

Ny utdanning tilpasses næringen

Da interessen for bachelorstudiet i undervannsteknologi dalte, tok Høgskulen på Vestlandet grep. Resultatet er et revidert studie i havteknologi, og responsen har vært enorm.

Sponsored content

Grønnere, rimeligere og smartere

Noen løsninger er de reneste kinderegg fordi de gir flere samtidige gevinster. Enkelte kraftforsyningsløsninger er også så smarte at de gir slike kindereggeffekter.