Shadow

6 måter hjemmeinspeksjoner kan hjelpe deg med å spare penger


Boligbefaringer er den beste måten å unngå overraskelser når det er på tide å flytte inn. Befaringen vil fortelle deg om det er problemer med din nye bolig og hva du skal gjøre med dem. Du vil også ha en boliginspektør som kan gi deg en ærlig vurdering av eiendommen før du går videre og kjøper den. Hvis du er på gjerdet om hvorvidt en inspeksjon er verdt det, her er seks grunner til å hjelpe deg med å bestemme.

Holder deg fra å betale for mye

Befaringen vil hjelpe deg å vite nøyaktig hva boligen er verdt. Den kan også fortelle deg hvor du kan trenge å bruke litt penger på reparasjoner og oppussing, noe som vil gi deg en ide om hvor mye du må legge inn i boligen før du flytter inn. Anta for eksempel at inspektøren finner at taket må skiftes. I så fall kan du bruke denne informasjonen til å forhandle frem en lavere kjøpspris. Hvis store problemer med ditt nye hjem må fikses umiddelbart, kan det være bedre å gå fra salget i stedet for å betale mer enn eiendommen er verdt. Ta i betraktning husbefaring ved elvebredden for å sikre at din fremtidige eiendom er verdt investeringen.

Finner skjulte reparasjoner

Inspeksjonen kan også hjelpe deg med å identifisere eventuelle skjulte problemer selgeren kan ha. Disse kan omfatte termittangrep eller vannskader som må repareres. Hvis det er noen problemer med boligen du ikke visste om før du kjøpte den, så er dette et godt tidspunkt å forhandle med selgeren eller gå helt bort fra salget.

Det fremskynder transaksjonsprosessen

Inspeksjoner er også svært nyttige for å fremskynde transaksjonsprosessen. Hvis du finner et hjem du liker, men ikke er sikker på hvordan du skal verdsette det, er en inspeksjon en fin måte å få en profesjonell mening om eiendommen før du bestemmer deg. Du kan bruke denne informasjonen til å forhandle med selgeren eller gå bort fra avtalen hvis han ikke senker prisantydningen.

Hvis kontrollen for eksempel avdekker betydelige skader på taket, kan du bruke denne informasjonen som et verktøy for å forhandle frem en lavere kjøpesum. Så finn et inspeksjonsfirma ved vannet som hjelper deg med å finne drømmeeiendommen din og fremskynde transaksjonsprosessen.

Sparer deg tid og krefter

I stedet for å gjøre omfattende undersøkelser selv, kan du ganske enkelt stole på inspektørens ekspertise for å vurdere eiendommens tilstand. Som et resultat vil du ikke kaste bort verdifull tid på å prøve å finne ut om dette huset er verdt å kjøpe.

Pek på muligheter for energisparing

Inspektøren kan også vurdere energieffektiviteten til boligen og komme med anbefalinger om hvordan den kan forbedres. Bor du for eksempel i et område hvor det er behov for klimaanlegg det meste av året, kan dette være en betydelig utgift. Inspektøren kan hjelpe deg med å finne måter å avkjøle og varme opp hjemmet ditt mer effektivt for å spare penger på strømregningene dine hver måned.

Øk videresalgsverdien av boligen din

Hvor godt eiendommen er strukturelt vil avgjøre hvor godt den vil selge i fremtiden hvis du bestemmer deg for å selge. Inspektøren kan avgjøre om hjemmet ditt er strukturelt solid og gi informasjon om kvaliteten på arbeidet som ble utført da det ble bygget. Hvis byggherren skjærer hjørner eller bruker materialer av lavere kvalitet, kan det påvirke hvor mye penger du kan få for boligen din.

Det siste ordet

Boliginspeksjoner er avgjørende for sikkerheten og trivselen til familien din og for gjensalgsverdien av eiendommen. Hvis du vil forsikre deg om at eiendommen du investerer i er strukturelt forsvarlig og fri for store problemer, bør du vurdere å ansette en profesjonell boliginspektør for å utføre en eiendomskontroll.