Shadow

8 fantastiske ideer for en liten stue med TV


Å designe og planlegge optimalt brukte rom kan være en vanskelig oppgave, spesielt når du har mye å vurdere og justere. Når rommene er små, forventes plassen å tjene mange bruksområder, og å ha noen enkle ideer til en liten stue med tv og spisebord kan være svært nyttig for en rask designfiks.

TV-en og spisebordet er to svært viktige elementer som bør settes sammen i en liten stue for å koble sammen området og gi det viktigste for alle sammen for kvalitetstid som familie.

Liten stueideer med TV (og spisebord)

Bland TV-en inn i bakgrunnen

Bland TV-en inn i bakgrunnen

En av de smarte, men enkle ideene for en liten stue-TV er å montere den på veggen eller på peishyllen. Uten å ta opp gulvplass smelter TV-en vakkert inn i rommets estetikk, og gir en klar og ren dekorasjon til veggoverflaten. Med en planlagt tilnærming kan TV-kabler skjules innenfor vegger for et rent utseende, noe som gir mulighet for en rekke lagrings- og visningsalternativer rundt TV-en. Designtips – Match fargenyansene på veggen og peisen til TV-enheten for et sømløst utseende!

Lag et sosialt senter for familien

Liten stueideer med TV

Lag et sosialt senter for familien

Små stueideer med TV identifiserer ofte TVen som fokuspunktet i designet og leker rundt det for å optimalisere plassen. Med en liten stue, plan for delt eller L-formet sittegruppe. Ikke bare kan alle lineære sitteplasser være orientert mot TV-en, men det er også en logisk layout for en kveld med moro og latter uten TV-en. Velg i tillegg sofaer som har en liten mengde oppbevaring under, da de kan fungere godt til oppbevaring av ekstra puter og puter beregnet på gjester!

Velg innebygde TV-hjørner

For trange eller små stueideer med TV, der plassen allerede er en begrensning, kan en vegghengt TV få rommet til å virke enda mer klaustrofobisk. Innebygde nisjer fungerer best i slike tilfeller, eller lag et hjørne inne i TV-enheten hvor TV-ens overflate er i flukt med veggen. Det vil ikke bare gi en ren og elegant finish, men også gi et sofistikert utseende til designet. Åpne hyller ved siden av TV-enheten kan visuelt balansere elementene ved hjelp av stilisert hjemmeinnredning.

En ende-til-ende veggenhet fungerer godt for små stueideer med en TV

En TV-enhet som spenner over hele lengden av veggen, som også fungerer som hyller og oppbevaring, er en fin måte å integrere de to hovedformålene med oppholdsrommet. TV-en blir da en del av det overordnede estetiske arrangementet og gjør hele enheten til et samlingspunkt i rommet. Hyllene gir nok plass til å vise samlingene dine, mens oppbevaringsrommene kan oppbevare noen dagligdagse ting som forblir skjult for å gi plassen et rent utseende.

Optimaliser kjøkkenøya

Liten stueideer med TV

Optimaliser kjøkkenøya

Perfekt for en liten leilighet med åpen planløsning, kjøkkenøya kan fungere som spisebord og noen ekstra sitteplasser ved å bruke stuen som mediarom. Snu alle barkrakkene foran TV-en og du er klar med din perfekte versjon av småstueideer med TV og spisebord for å arrangere en filmkveld for venner og familie

Bruk vinduskarmen til å samle små stueideer med TV

Liten stueideer med TV

Bruk vinduskarmen til å samle små stueideer med TV

Har du et fint karnappvindu? Eller en vinduskarm som er bred nok til å fungere som sete? Benytt muligheten og lag en uteservering ved å plassere et spisebord og en benk på den andre siden. Benken vil tillate visuell forbindelse i hele rommet uten hindringer, samtidig som den skaper en optimal løsning for både et sete og en spiseplass i din lille stue.

Plasser en konsoll på baksiden av sofaen

For noen smarte ideer til en liten stue med TV og spisebord, plasser sofaen i midten og velg et konsollbord og plasser det bak sofaen. Ta med barkrakkene og fullfør spisestuen for to! Ikke bare gir denne layouten deg funksjonaliteten til to rom i ett, den sikrer også at alle møblene peker mot rommets underholdningsfokuspunkt, TVen!

Lek med plassering av møbler for å lage noen unike ideer for liten stue med TV

For enkle småstueideer med TV og spisebord, lek med plassering av møbler. Plasser sofaen diagonalt overfor TV-en og bruk noen ottomaner eller puffer for å balansere arrangementet symmetrisk. Det tilsynelatende vanskelige hjørnet bak sofaen er nå stedet for ditt koselige spisebord! Vurder formen og størrelsen på bordet når du velger det riktige stykket for å fullføre boarealet ditt.

FAQ

 1. Hvordan kan jeg gjøre en liten stue bedre?

  For å maksimere nytten og optimalisere plassen i en liten stue, velg en åpen planløsning uten vegger. La mye naturlig lys strømme gjennom rommet og bruk lyse fargenyanser for en lett og luftig følelse. Multifunksjonelle møbler vil fungere best på slike steder, noe som gir mulighet for dobbel funksjonalitet.

 2. Hvordan ordne møbler i en liten stue?

  Spesielt for en liten stue, velg et fokuspunkt og ordne møblene rundt det. Fokuspunktet for små stuer kan være en peis på en TV-enhet og møbler som sofaer og stoler kan vende mot fokuspunktet. Du kan bruke planter eller dekorative deler til å style merkelige hjørner og små mellomrom for å fullføre utseendet.

 3. Er det greit å ha et spisebord i stua?

  Selvfølgelig ja! Du kan velge å markere mellomrom innenfor åpen plan med bruk av tepper. Alternativt kan du velge møbelstørrelser som utfyller hverandre og samtidig opprettholder de generelle proporsjonene i plassen. Du kan også la oppsettet flyte uten å markere enkelte rom og lage en åpen planløsning.

 4. Skal din stue og spisestue matche?

  Det er ikke avgjørende at stue og spisestue går sammen, selv i en åpen planløsning! I stedet kan du velge å skille mellom de to rommene ved å bruke forskjellige farger eller materialer. Men skal du matche arealene fungerer dette godt og binder rommet sammen med et felles formspråk.

 5. Hvordan kan du koble en stue med en spiseplass?

  For det første, i en åpen planløsning, kan du leke med kjøkkenøya for å fungere som spisebord – øya vil være elementet som bringer de to rommene sammen. Alternativt kan du velge møbelstørrelser som utfyller hverandre for å skape nok sirkulasjonsplass i rommet til å romme stue og spisestue. Et lite spisebord som tjener formålet er den rette passformen for å forene stuen med spisestuen.