Shadow

Bekjempe abortfluer | Hvordan bli kvitt «spaltefluer»


Sitter på badet eller kjøkkenet små fluer med slående vingeformer? Da handler det kanskje om abortfluer. Disse bittesmå fluene, bare noen få millimeter store, blir spist av tiltrukket av forurenset vann og kan spre seg raskt. Det er sant at abortfluen er mer enn én brymen du bør ta grep hvis det er et angrep så vil insektene ta over Kontakt med mat overfører sykdommer være i stand til.

Hvordan gjenkjenne abortfluen?

Toalettflue hører til familie av sommerfuglmygg. I hvile ser insektene ut som en sommerfugl med sine brede vinger, og derfor flyr abort også sommerfuglflue Kald. Andre betegnelser er vel fly eller hjertemygg.

Andre egenskaper ved abortfluen:

  • 1,5 til 2,5 millimeter lang
  • den mørkere kanten av vingen er hårete og har hvite prikker
  • hver vinge har to svarte prikker
  • veldig hårete kropp
  • Larver: ca 4 millimeter lange, med en tydelig hovedkapsel
  • kan fly dårlig

Typisk habitat for småmyggene

Abortfluer er av forurenset vann kledd like godt Lukt av avføring og urin. De kommer inn i leiligheten eller huset gjennom kloakkåpninger. Smådyrene føler seg spesielt komfortable i tette avløpsrør. Siden toalettflua er veldig liten, er selv de minste åpningene nok til at den kommer inn i huset.

at legging han følger nær skittent vann bassenger. at larver lever av råttent organisk materiale og gjennomgår flere utviklingsstadier til de til slutt forpupper seg i det skitne vannet.

at voksne abortfluer har bare en liten aksjonsradius og hold deg nær avløpet.

Er et abortflueangrep farlig?

I motsetning til andre mygg, kan disse insektene ikke svi. Imidlertid er et angrep med abortfluer problematisk fordi de veldig hårete kropp absorbere patogener. Overføring av disse patogenene er mulig gjennom kontakt med mat.

Måter å bekjempe abortfluer

Insektmidler er vanligvis ikke nødvendigfor å bli kvitt de små myggene. Hvis du finner et angrep, må du først sug ut alle fluene. Så er det en Rengjøring av alle mulige oppbevaringsplasser nødvendig, f.eks. avløpene. I tillegg til å fjerne rusk, fjerner rengjøring også lukten som opprinnelig tiltrakk fluene.

Men når du renser avløpene dine, bør du gi opp kjemikalier og opp i stedet hjemmemedisin For å falle tilbake på: Natron kombinert med eddik nok til å få sluket rent igjen. For å gjøre dette, hell 4 ss natron i avløpet, etterfulgt av 1/2 kopp eddikessens. Umiddelbart kommer det en boblende lyd når karbondioksid frigjøres. Du kan skylle med varmt vann etter bare noen få minutter.

Du bør bruke denne Gjenta rengjøringen med jevne mellomromfor å forhindre fremveksten av abortmiddelet fra begynnelsen.

Hvis døgnfluene dukker opp igjen til tross for rengjøring, er det best å ansette en profesjonell skadedyrbekjemper.

Bildekreditt: Adobe Stock – gordzam