Shadow

Disse plantene kan tiltrekke seg nyttige insekter for å gi gratis skadedyrbekjempelse


Å legge til de riktige plantene i landskapet ditt kan tiltrekke seg nyttige insekter som biller

Støtt lokal journalistikk: Finn tilbud til nye abonnenter her: Spesialtilbud — FLORIDA I DAG.

Vil du lese vår e-utgave? Her er noen tips for å få den beste opplevelsen.

Jeg vedder på at alle ville elske å få gratis skadedyrkontroll i hagen sin. En måte å oppnå dette på er å dyrke planter som gir mat til nyttige insekter.

Nytteinsekter kan deles inn i to grupper: rovinsekter som spiser skadedyret og parasittiske insekter som legger eggene sine i eller på skadedyret. Når eggene klekkes, fortærer larvene verten. Generelt er det larvestadiene at nytteinsekter spiser mesteparten av skadedyrene.

Det er veldig enkelt å tjene penger på denne skadedyrfrie kontrollen ved å legge til de riktige plantene i hele landskapet ditt for å støtte nyttige insekter. Planting av blomster som gir pollen og nektar til de voksne nytteinsektene vil holde dem i nærheten, så hvis et skadedyrutbrudd oppstår, vil de være der for å få ting under kontroll.

Her er en liste over noen ettårige planter som har blomster som er kjent for å tiltrekke seg nyttige insekter. Ettårige vil leve i et år eller mindre, og etter blomstring og frøproduksjon dør planten. De er også enkle å dyrke fra frø fordi de vokser raskt. Toårige planter produserer løvverk det første året og det meste av det andre året, til det blomstrer, setter frø og dør deretter.

Mer fra Sally Scalera:

Dill (Anethum graveolens) vil ikke bare mate nyttige insekter til hagen din; det vil mate deg også. Velg et arvestykke fennikel slik at du kan lagre frøene til neste år. Dill dill er et dverg arvestykke hvis du vil dyrke det i en beholder. Det er mange arvedill å velge mellom, inkludert den storvoksende elefantdillen, som kan bli 3 til 4 fot høy. En annen god grunn til å dyrke fennikel er å tiltrekke svarte svalehalesommerfugler.

Historien fortsetter

Basilikum Frøene (Ocimum basilicum) er også superenkle å spire, og utvalget av kulinariske arvefrø er enormt. Velg en regnværsdag, og du vil ha god tid til å bestemme hvilken basilikum, eller to eller tre, du vil dyrke for deg selv og de nyttige insektene.

Koriander (Coriandrum sativum) er en plante med to formål fordi etter å ha spist bladene i måltidene dine, kan du la nyttige insekter pollinere blomstene og deretter høste korianderfrøene.

Dronning Anns blonder (Daucus carota var. carota) er en populær, høyt voksende plante (opptil fire fot) som produserer vakre skjermer av hvite blomster. Det er også Dara Flowering Carrot som produserer blomster som starter hvitt, deretter endres til en myk rosa og avsluttes i en dyp rosa farge.

Alyssum (Lobularia maritime) er en ettårig vinter som bør dyrkes når temperaturene våre er kjøligere. Denne kan startes fra frø eller kjøpes på hagesenteret og plantes i hagen. Denne lavtvoksende planten produserer også en fantastisk duft.

Anis isop (Agastache foeniculum) blir 2 til 4 fot høy og produserer vakre, duftende lilla pigger. Planter kan startes fra frø om våren og dyrkes gjennom sommeren.

Kosmos Blomstene (Cosmos bipinnatus) kommer i lyse farger som rosa, lilla, rød, gul, oransje og bicolor. Det er også enkelt å finne kosmos frøblandinger for å lage et enkelt, fargerikt villblomstbed som vil fortsette å reprodusere. Plant kosmos neste vår for å selvså om sommeren.

Persille (Petroselinum crispum), som egentlig er en biennale, kommer i forskjellige varianter som produserer flate eller krøllede blader. Denne urten kan vokse på delvis solrike steder. Etter at blomstringen begynner på slutten av det andre året, vil løvet bli bittert, men du vil kunne spise mye persille før det skjer.

Her er noen stauder som gjør en god jobb med å gi mat til nyttige insekter.

Lovage (Levisticum officinale) er et annet medlem av gulrotfamilien, som dronning Anns blonder, men denne planten kan også spises som grønnsak. Den produserer gule blomster og frø kan startes fra høst til vår. Tykke røtter kan vaskes, skjæres ½ tomme tykke og dehydreres ved 125 grader. For å lære mer om Lovage, sjekk ut vårt nyhetsbrev på edis.ifas.ufl.edu.

dill (Foeniculum vulgare) kan dyrkes som en løkdannende type (Florence fennikel), som spises som grønnsak, eller de mer vanlige fennikelplantene som produserer løvverk. Begge plantene produserer velsmakende løvverk og vil tiltrekke seg sommerfugler og nyttige insekter.

Ryllik (Achillea millefolium) er en innfødt Florida som produserer lyse grønne, fjæraktige blader som vokser lavt til bakken, og skaper et vakkert bunndekke. Store utstillinger av små hvite blomster produseres på lange stilker som bæres over ømt løvverk.

Gressløk med hvitløk (Allium tuberosum) er flotte for å tiltrekke snylteveps til hagen din. De små hvite blomstene vil produsere frø, så du kan starte med én plante og se nye planter begynne å vokse rundt den.

Mints (Mentha spp.) kommer i et bredt utvalg av smaker, så dette kan bli nok en regnværsdag på Internett. Dyrk dem i en hengende kurv eller beholder for enkel høsting.

Det er flere forskjellige måter du kan bruke disse blomstene på, for eksempel å plante dem i rader mellom grønnsakene dine, lage brede kanter rundt utsiden av grønnsaks- eller buskhagen din, eller etablere «øyplantinger». Midt i en grønnsakshage eller landskap.

Noen grønnsaksplanter, når de får blomstre, vil også tiltrekke seg nyttige insekter. Disse inkluderer brokkoli, collard greener og bok choy.

Hvis du dyrker arvebrokkoli i vinter, sørg for å høste noen frø til neste år. Etter høsting av hovedhodet vil planten fortsette å produsere sideskudd, som også er veldig velsmakende. La et sideskudd, eller to, fortsette å vokse slik at det kan blomstre og sette frø mens du høster og nyter alle de andre.

Nyttige insekter vil bestøve blomstene og produsere frø som du kan bruke neste år. En lateral frøplante vil produsere mange frø for deg, din familie og venner.

Denne helgen kan du gå en tur rundt i gården for å se hvor du kan legge til blomster som vil gi mat til nyttige insekter og kanskje til og med deg. Når nytteinsekter finner mat, holder de seg rundt.

For en vakker og deilig måte å få gratis skadedyrbekjempelse på.

Sally Scalera er en urban hagebruksagent og mestergartnerkoordinator for University of Floridas Institute of Food and Agricultural Sciences.

Støtt lokal journalistikk: Finn tilbud til nye abonnenter her: Spesialtilbud – USATodayNetwork.

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp på Florida Today: Bring nyttige insekter inn i Brevard-hagen din for gratis skadedyrkontroll