Shadow

Ground Bee Control | Catseye


Lær hvordan du forhindrer bakkebier i å bygge reir eller skade kjære

Overraskelse: Ikke alle bier lever i bikuber. Mange bygger hjemmene sine i bakken, og lager tunneler som forstyrrer plener og skaper plage for mennesker og kjæledyr.

Faktisk, av de 20 000 forskjellige bieartene over hele verden, er omtrent 14 000 humler.

Flere typer bakkebier er vanlige i New England-regionen i USA, inkludert sosiale grunnhekkere som små humler og solitære bier som gruvebier og gravebier. Selv om de fleste bakkebier ikke er aggressive, vil de stikke hvis de blir truet og kan samle seg rundt anklene og bena til folk som går i nærheten.

Hvis skjemmende tunneler eller reir plager deg, er å lære mer om hva de er og faren de utgjør et godt første skritt for å bli kvitt bakkebier.

Disse biene er pollinatorer, noe som gjør det viktig å rådføre seg med fagfolk som ekspertene ved Catseye Pest Control for å sikre at beste praksis følges for å håndtere bakkebier uten å skade økosystemet.

Hva er malte bier?

Som navnet antyder, vil bakkebier hekke innendørs og under jorden. De fleste bakkebier er ensomme, noe som betyr at de ikke lever i kolonier, men reirplasser kan være tett sammen. Hver kvinne graver vanligvis ut reiret sitt ved å lage tunneler som varierer fra omtrent 1/4-tommer til 1/2-tommer i diameter.

Noen bakkebier finner hull laget av små dyr og vil hekke inne i hullet.

De fleste bakken bier er små, noe som betyr ikke mer enn ca 3/4 tomme lange. Avhengig av arten kan skadedyret ha farger som spenner fra svart, gul, grønn, blå, kobber og metallisk rød.

Typer bakken bier

Det finnes en rekke malte bier, som kan sees i forskjellige farger og størrelser. Noen av bakkebiene som er vanlige i områder av Massachusetts, Connecticut, Rhode Island og New Hampshire inkluderer:

  • humler: I motsetning til andre typer bakkebier bygger pukkelbier underjordiske bikuber, enten ved å grave i bakken eller gjenbruke et eksisterende hull. Disse biene er vanligvis svarte og gule med en uklar mage.
  • Cellofan bier: Disse biene er en av de første vårpollinatorene i nordøst. De har mørke hoder og kropper med mørkt og lyst hår – også kjent som en haug, og hvite eller elfenbensfargede striper. Kvinnelige cellofanbier kan stikke hvis de tråkkes på eller plukkes opp.
  • Svette bier: Disse bakkebiene tiltrekkes av menneskelig svette, så de kan fly rundt mennesker som er utendørs. Svettebier stikker vanligvis ikke, men hunnene kan stikke hvis reiret deres blir forstyrret. Noen svettebier er bleke eller metallsvarte, men andre er mer fargerike, og kommer i nyanser av metallisk lilla, blått og grønt.
  • Gruve-/graverbier: Hanner kan være aggressive, men stikker ikke; hunner kan bite når de blir truet. Disse biene er små med fløyelsmyke ansiktsflekker. De kan være luftige og ha en lys stripe eller metallisk grønn farge.

Farer og skader på landlevende bier

Et av de karakteristiske tegnene på bakkebier er tilstedeværelsen av lavtflygende bier som kommer inn i bakken ved hjelp av et enkelt hull.

Eiendomseiere kan også finne noe som ser ut som maurtuer og hauger som bier bruker til å lage reir.

Selv om et jordbiereir eller to sannsynligvis ikke vil forårsake betydelig skade, kan det forårsake problemer hvis nok bier flytter inn i uterommet ditt, spesielt hvis biene hekker i områder der du hager, klipper eller på annen måte tilbringer tid. .

Hvis du ved et uhell forstyrrer et reir, kan kvinnelige bakkebier stikke som gjengjeldelse. Noen arter har gift som forårsaker en brennende følelse. Andre beholder brodden etter å ha bitt en person eller et dyr, noe som kan resultere i flere bitt i en enkelt episode. Selv om giften ikke er giftig, kan den forårsake en allergisk reaksjon hos noen mennesker.

Tips for sikker fjerning eller forebygging av malte bier

Lurer du på hvordan du kan forhindre bakken bier naturlig? Hindre bakkebier fra å åpne butikker med disse forebyggende tipsene som kan bidra til å hindre bakkebier og andre bier fra å gjøre plassen mindre innbydende:

  • Fyll og berik jorda med organisk materiale.
  • Plant ekstra busker, bunndekke, gress og annen vegetasjon.
  • Oppretthold jordfuktighet ved å vanne ofte og legge til mulch til nakne flekker.
  • Unngå å plante blomster som blomstrer tidlig på våren og har fargerike blomster.
  • Legg til planter som frastøter malte bier, inkludert petunia, lavendel, citronella, geranier og ringblomster.

Velmenende bier kan gjøre mer skade enn nytte når de prøver å gjøre bare forebygging og fjerning av bier.

For det første, hvis du ikke er sikker på hvilken type blå bie du har å gjøre med, kan du feilaktig kjempe mot en annen type bie eller veps. Gule jakker, for eksempel, ser ut som humler, men disse aggressive bakkevepsene kan sikkert stikke deg.

Forsøk på å håndtere bikubene selv kan forverre biene. Husk at bier vil stikke hvis reiret er truet.

Og et enkelt bistikk kan forårsake en rekke reaksjoner – inkludert elveblest, kløe eller hevelse på stedet for stikket, samt mer alvorlige reaksjoner som pustevansker, hevelse i halsen eller tungen.

Du kan se villedende råd på nettet eller fra venner og familie om hvordan du kan fjerne bakken bier selv ved å fylle hullene. Dessverre vil ikke dette løse problemet. Dette vil bare føre til at biene lager flere hull for å skape nye innganger og utganger.

Og det kan være ekstremt farlig hvis det ikke håndteres riktig, noe som gjør det viktig å samarbeide med en pålitelig bikontrollekspert.

For å sikre at situasjonen blir håndtert riktig, er det faktisk helt avgjørende å samarbeide med en kunnskapsrik fagperson.

Profesjonell kontroll og fjerning av jordbier i Catseye

Enten humler lager støy i hjemmet eller bedriften, er et stressfritt uterom uten å bekymre deg for å forstyrre et reir eller tåle smertefulle stikk et must.

Fagfolk bidrar ikke bare til å forhindre fremtidige problemer, men de kan også håndtere riktig fjerning av gruvebier, cellofanbier og andre typer bier, veps og veps med den største forsiktighet for optimale resultater.

Bikontroll og reirfjerning fra Catseye gir forebygging så vel som reirfjerning. Våre erfarne teknikere har ferdighetene og utstyret til å effektivt rydde opp i elveblest uten å forårsake ytterligere problemer.

Denne tjenesten inkluderer en eiendomsinspeksjon for å fastslå problemområder og deretter en løsning skreddersydd for å møte de unike behovene til ditt hjem eller din bedrift.

Våre skadedyrbekjempere vil deretter behandle og fjerne reirene – ofte i ett enkelt besøk. Det er viktig å vite at noen typer bier kan kreve spesielle fjerningsteknikker og ekstra servicebesøk.

Kontakt oss i dag for å lære mer eller avtale en gratis befaring.

Om forfatteren

Joe Dingwall

Joe Dingwall er president for Catseye Pest Control, en familieeid virksomhet som har levert kvalitetsskadedyrbekjempelsesløsninger til eiendommer i hele nordøst siden 1987. Med nesten et tiårs erfaring i skadedyrbekjempelsesindustrien, er Joe en ekspert på å tilby effektive løsninger for skadedyrbekjempelse og naturforstyrrelser for hjem og bedrifter.