Shadow

Horticulture Learning Center vil bringe praktisk læring til Central Virginia


Hanover County Master Gardener Association ønsker å gjøre oppstart og vedlikehold av en hage mer håndterlig med planer om å åpne et læringssenter som starter denne våren.

Utendørstimer i Hagebrukslæringssenteret vil gi rom for mestergartnere til å demonstrere forskningsbasert praksis rundt viktige hagearbeidstemaer som vertikal hagearbeid og skadedyrbekjempelse. Når temperaturen begynner å varme seg, sa mestergartner Bob Durbin at gruppen planlegger å holde kurs i sentrum øst for Ashland nær Taylor-komplekset på rute 54.

«Vi kommer til å støte på lignende problemer som folk har hjemme,» sa Durbin. «Så når det er varmt, hvordan takler vi varmen når det gjelder hagen eller skadedyr eller insekter? Vel, vi kan fortelle folk, og vi kommer ikke til å lykkes 100 %, men vi kommer til å fortelle folk: «Her er hva vi gjorde og her er hvordan det fungerte, her er hvordan det ikke fungerte.»

Siden 1982 har Hannover Association of Master Gardeners utdannet publikum gjennom bibliotekklasser, en helpdesk og planteklinikker på bondemarkeder. Som en del av Virginia Cooperative Extension mellom Virginia Tech og Virginia State University, tilbyr foreningen også et intensivt hagebruk masterprogram som inkluderer 60 timer med forelesninger og 50 timer frivillig arbeid mot graden, ifølge frivillig koordinator Angelette Pryor. Hannoverforeningen består av 120 gartnermestere.

Pryor har jobbet med Hannover Master Gardeners i seks år. I løpet av den tiden har hun sett de åpenbare grensene for å undervise i en praktisk aktivitet som hagearbeid gjennom lysbildefremvisninger.

«Det kommer til å bli spennende å se noe leve og vokse,» sa Pryor. «Men det fyller vårt behov for å ha et klasserom der vi kan demonstrere for folk mye av det vi har snakket om.»

Planen om å bygge et rom med offentlig utsikt for mestergartnere hadde vært i arbeid siden 2015, sa Durbin, som også hjalp til med å planlegge læringssenteret. Andre mestergartnergrupper i Virginia hadde plass til demonstrasjoner, og Durbin sa at den lokale Hannover-foreningen ønsket å fortsette.

Men innen juli fikk gartnerne fylkeskommunens godkjenning til å bruke 1,10 mål jord. I september var foreningen allerede åpen.

«Det var en ekte feiring av mange, mange år med hardt arbeid,» sa Pryor.

Å se det endelig falle på plass har vært verdt det, sa Durbin, som har vært gartnermester i 13 år.

«Vi satte det på baksiden, og plutselig sier fylket at det er en jobb,» sa Durbin. «Så nå er vi i ferd med å prøve å få det til å gå.»

Akkurat nå er planen å ha inntil 10 høybed, kompostbinger og regnvannstanker innen vekstsesongen starter til våren. Men dette er bare den første fasen, sa Durbin.

Til syvende og sist håper Pryor at de 120 gartnermestrene skal klare å finne sin plass i foreningen, enten det er undervisning i læringssenteret eller organisering i kulissene. Selv om det nøyaktige programmet og timeplanen for vårklassene ikke er bestemt, håper gartnermestere at demonstrasjonene deres kan bringe enda en høst av hageentusiaster.