Shadow

Hunder og hager: 10 tips for å nyte hunden din og hagen din også

Så lenge jeg har drevet med hagearbeid, har jeg delt min kjærlighet til friluftsliv med unike hunder. Jeg kan absolutt ikke forestille meg hagearbeid uten at en hund holder meg med selskap. Her er noen tips for å hjelpe deg med å få dette til å fungere for deg også.

Sett grunnreglene først

  • Vær tydelig på hvordan du vil at hunden din skal oppføre seg i hagen. Sett grunnreglene for hunden din fra starten av. Som med mennesker kan kjæledyrsvaner, når de først er etablert, være en utfordring å endre.
  • Husk at hunder som kjeder seg er mest sannsynlige for å få problemer, så bruk turer og spill for å bruke opp overflødig energi som ellers kan gå inn i ødeleggende hageatferd. (Hunden din forbrenner kalorier på denne måten, og det gjør du også!)
  • Bestem hvor hunden din har lov til å gå og hvor du ikke vil at den skal gå.
  • Være konsekvent. Det hjelper ikke om du lar hunden gjøre som den vil når blomsterbedet er ugress, men så forventer at han respekterer hagen når det er ryddet opp.

Hunder og hager – treningstips

Hunder liker å være der folk er, så når du er i hagen, ta hunden med deg i det minste en del av tiden, og når du ikke er det, hold hunden med deg innendørs.

  • Når du er sammen med hunden din, har du mange muligheter til å oppmuntre og trene oppførsel du liker og fraråde aktiviteter som er ødeleggende for hagen.
  • For å holde hunder ute av blomsterbed, bruk et verbal signal som «ut av hagen.» Dette fungerer best hvis du faktisk er i hagen med hunden din.
  • Det kan være dyrt, men en inngjerdet hage er en gave for hunder og hager.
  • Noen bruker usynlig gjerde – et system som gir et elektronisk støt via en mottaker i et spesielt hundehalsbånd. Faktiske gjerder er mer effektive fordi de både holder hunden din i hagen og andre dyr ute. Hunden din kan heller ikke flykte, ignorerer det elektriske støtet når den for eksempel jager et ekorn, og får deretter sjokk når den prøver å komme seg inn i hagen igjen.

Hagesikkerhet og hunden din

Når du har hunder eller andre kjæledyr som tilbringer tid i hagen, velg alternativer til kjemisk plen og hagestell.

  • Hvis du bruker skadedyrkontrollprodukter, til og med økologiske, hold kjæledyrene borte fra hagen når du bruker dem. I alle fall hvis det er er gift som brukes, eller om det er feller uten beskyttelse.
  • Hold hunden borte fra behandlede områder så lenge som anbefalt, vanligvis til det behandlede området er tørt eller 24 timer.