Shadow

Hvor sikker er moderne skadedyrbekjempelse for miljøet?


Insektkontroll spesialister er i stand til å tilby målrettede applikasjoner med de nyeste integrerte skadedyrbekjempelsesteknologiene for å minimere sjansen for at mennesker og kjæledyr kommer i kontakt med plantevernmidler. Profesjonelle skadedyrkontrollingeniører velger de minst giftige plantevernmidlene for å løse skadedyrkontrollproblemer og beskytte menneskers helse og miljøet. Moderne profesjonelt plantevernmiddelutstyr sikrer korrekt og effektiv direkte påføring av plantevernmidler for å beskytte mot utilsiktet plantevernmiddelforurensning av målområdet.

Hvor sikker er moderne skadedyrbekjempelse for miljøet?

Vekstskifte bidrar til skadedyrbekjempelse ved å frata dem vertsplantene. På denne måten omgir og fanger skadedyrene avlingene og tiltrekker dem, slik at de distraheres fra andre planter i åkeren og bekjempelsen av dem er enklere enn andre metoder som bruk av sprøytemidler. Også kjent som jordbearbeiding, er dette en av de eldste metodene for ugrasbekjempelse og er spesielt nyttig for insektkontroll Ettersom wireworm-larver (ofte klikkende biller) er ødeleggende skadedyr og pløyebeite for gjentatt forvaltning kan utsette dem for fugler og andre rovdyr som lever av dem.

Plantevernmidler er ment å drepe skadedyr, men de kan ha mange skadelige effekter på ikke-målarter, som for eksempel skader på bier, solitære bier og andre pollinerende insekter, så tidspunktet på døgnet som sprayen påføres er viktig. Plantevernmidler kan være veldig enkle å bruke, spesielt de som finnes i spray.

Skadedyrbekjempelsesmetoder er effektive, kostnadseffektive og utgjør ingen risiko for mennesker eller miljø. For å unngå selv den minste risiko, er det fornuftig å ta noen enkle forholdsregler. Med hver produktapplikasjon er den personlige situasjonen forskjellig, og det er forskjellige instruksjoner for hvordan du søker på krypende babyer og kjæledyr.

Som huseier har du mange gode grunner til å forhindre at skadedyr invaderer hjemmet ditt. For eksempel kan karpemaur forårsake alvorlige strukturelle skader, og gnagere kan utsette deg og din familie for alvorlige helseproblemer. Skader forårsaket av skadedyr kan ha innvirkning på økonomien, og noen regnes som de farligste skadedyrene for bolig, eiendom og landbruk.

Avhengig av type skadedyr kan vi skille mellom ulike metoder for skadedyrbekjempelse, inkludert biologisk bekjempelse, mekanisk bekjempelse og fysisk bekjempelse (forgiftning, agn, feltbrenning, fangst, høsting og bruk av sprøytemidler). Integrated Pest Management (IPM)-program kontrollerer skadedyr ved å stole på fysiske, kulturelle, biologiske og kjemiske strategier i stedet for syntetiske kjemikalier.

Ved bruk av sprøytemidler er det best å bruke ECA-registrerte og godkjente sprøytemidler. ECA vurderer plantevernmidler for å sikre at de er effektive og trygge for mennesker og miljø.

Selv om det er sant at plantevernmidler er kjemikalier som brukes til å kontrollere insekter og andre skadedyr, er det ikke nøyaktig å fortelle forbrukere at et plantevernmiddel er farlig for mennesker eller kjæledyr. Skadedyrkontroll bruker plantevernmidler som krever bruk av lovlige, moderne plantevernmidler på en sikker og effektiv måte.

Faktisk, i løpet av det siste tiåret, har insekter og gnagere vist mer biokjemisk motstand (evnen til å overvinne eller overleve plantevernmiddelkjemikalier i kroppen deres) enn de sterkeste kjemikaliene som er tilgjengelige for å drepe moderne biller og gnagere. Skadedyrkontroll bør prioritere grønne teknologier i fravær av plantevernmidler, som kan ende opp med å være ineffektive og ikke verdt innsatsen. Trygge kjemikalier og grønne metoder bør brukes for å beskytte miljøet og mennesker.

Integrert skadedyrbekjempelse (IPM) er en effektiv og miljøsensitiv tilnærming til skadedyrbekjempelse basert på en kombinasjon av sunn fornuft og praksis. I praksis er IPM-dyrkere klar over potensialet for skadedyrangrep og følger en fire-trinns tilnærming. Økologisk matproduksjon bruker på sin side mange av de samme konseptene som IPM, men begrenser bruken av plantevernmidler fra naturlige kilder i motsetning til syntetiske kjemikalier.

Integrated Pest Management (IPM) bruker den mest oppdaterte og omfattende informasjonen om livssyklusen til skadedyr og deres interaksjoner med miljøet. Profesjonelle skadedyrbekjempere spesialiserer seg i dag på integrert skadedyrbekjempelse for å kontrollere insekter og gnagere for å forhindre skade på miljøet og menneskers helse. Integrated Pest Management (IPM) kan brukes i landbruks- og ikke-landbruksmiljøer som hjem, hager og arbeidsplasser.

Det beste du kan gjøre når du jobber med skadedyr er å kontakte en spesialist. Skadedyrteknikere bruker miljøvennlige skadedyrprodukter, men det er viktig å beskytte huden mot direkte kontakt.

Etter en skadedyrbehandling vil du sannsynligvis finne døde skadedyr de påfølgende dagene. Disse har en synkende frekvens hver dag etter behandling. Sørg for å bli kvitt døde skadedyr, da de kan tiltrekke seg andre skadedyr og føre til et nytt angrep.

Hvis det ikke er mulig å trekke ut støpselet, dekk det til med plastfolie. Mange huseiere lurer på om det er trygt å holde seg innendørs under skadedyrbekjempelse eller la det stå en stund. I dag dropper skadedyrbekjempere giftige kjemikalier og bytter til tryggere, mer naturlige alternativer for å holde posisjonen din fri for skadedyr.

Les også: Slik blir du kvitt snekkerbiller

Moderne mennesker har familier og kjæledyr, og de bor og jobber i de samme nabolagene de betjener. De forstår at skadedyreksperter gjør skadedyrproblemer ukontrollerbare og til en helse- og sikkerhetsfare. Bekymringer oppstår ofte ved bruk av plantevernmidler og materialer for å behandle skadedyrangrep.