Shadow

Luftavfukterens hemmeligheter avslørt: Slik fungerer de ulike typene for et tørrere hjem

Enten du bor i et fuktig klima eller har et rom i hjemmet ditt med kontinuerlig fuktighet, kan det å ha en god avfukter være en livredder. Men hvordan fungerer denne magiske maskinen? La oss dykke inn og utforske luftavfukterens hemmeligheter.

Fuktighetsavfukter: Hvordan fungerer de?

En avfukter arbeider ved å fjerne overflødig fuktighet fra luften. Den varme og fuktige luften blåses gjennom en kald overflate, noe som får fuktigheten til å kondensere til vann. Dette vannet samles deretter i en beholder eller ledes ut via en slange. Det er omtrent det samme prinsippet som brukes i kompressoren av både kjøleskap og varmepumper.

Fordelene med en fuktighetsavfukter

 • Økonomisk løsning for temperaturer over 15 grader
 • Lavt strømforbruk
 • Effektiv tørking i vanlige romtemperaturer
 • Rimelig i innkjøp

Avfukter med tørkerotor: Hva er forskjellen?

Tørkerotoren er en annen type luftavfukter som bruker en rotor laget av silikagel eller zeolitt for å absorbere fuktighet. Denne typen avfukter har ikke en kompressor. I stedet roterer tørkerotoren, tar opp fuktighet som blir frigjort ved et varmeelement.

Fordelene med en avfukter med tørkerotor

 • Effektiv tørking for temperaturer over null grader
 • Lav vekt
 • Lavt lydnivå

Avfukter med sorpsjon: Hvordan fungerer de?

En avfukter med sorpsjon (også kjent som adsorpsjonsavfukter) virker likt den med en tørkerotor, men i stedet for at fuktigheten kondenserer til vann, blåses den ut av bygget. Dette gjør avfuktere med sorpsjon ideelle for alle temperaturer, inkludert kuldegrader.

Fordelene med en avfukter med sorpsjon

 • Effektivt i alle temperaturer, inkludert kuldegrader
 • Produserer ikke flytende vann, men fuktig luft som blåses ut
 • Ofte av industriell kvalitet for langvarig bruk
 • Fastmontert og tar ikke plass
 • Kan plasseres i et annet rom enn det som skal tørkes

Fastmontert sorpsjonsavfukter

Fastmonterte sorpsjonsavfuktere blir ofte anbefalt for bruk på båter. Disse avfukterne har en lang levetid, krever lite vedlikehold og er hygrostatstyrte. Vannet de produserer holder båten tørr og velholdt, noe som forlenger levetiden på gjenstander om bord.

Forskjellige typer avfuktere for ulike behov

Det er viktig å huske at forskjellige hjem og bygninger vil ha ulike behov når det kommer til luftfuktighet. Noen kan ha mer nytte av en luftavfukter til garasje, mens andre trenger en mer kraftfull industriell løsning. Uansett hvilken type avfukter du velger, vil det å opprettholde et sunt inneklima bidra til å forbedre både din helse og levetiden på eiendelene dine.

Tips for å forbedre luftkvaliteten i hjemmet ditt

Avfuktere er bare en del av løsningen for å forbedre luftkvaliteten i hjemmet ditt. Andre faktorer som ren luft, riktig ventilasjon og minimal kondens kan også bidra til å redusere fuktproblemer. En fuktmåler kan hjelpe deg med å fastslå når det er nødvendig med en avfukter. Husk, tørr luft er sunn luft!

luftavfukter

Luftavfukterens hemmeligheter avslørt: Slik fungerer de ulike typene for et tørrere hjem

Skadedyrproffen AS
Molandsveien 339, Seksjon 20
4849 Arendal

Skadedyrproffen AS