Shadow

Panthenol og huden din – hva du trenger å vite

Panthenol er en ikke-irriterende form for vitamin B som vanligvis er avledet fra planter. Når dette naturlige, fuktighetsgivende vitaminet påføres eksternt, trenger det inn i lavere hudlag, absorberes i hudcellene dine og blir til pantotensyre (ofte kjent som vitamin B5). Fordi panthenol absorberes dypt inn i huden, tilfører den essensiell fuktighet og har en ønskelig plumpende effekt.

Panthenol, med sine fuktighetsbevarende egenskaper, trenger inn i lag under overflaten av huden din, slik at den kan brukes til å behandle en myriade av mindre hudsykdommer og irritasjoner. Dette naturlige stoffet er trygt å bruke på huden din og kan til og med administreres internt. I 1984 ble panthenol inkludert i listen over reseptfrie legemidler utgitt av United States Food and Drug Administration (FDA). I 1987 konkluderte Cosmetic Ingredient Review (CIR) at panthenol var trygt å bruke i kosmetikk som et fuktighetsbevarende middel, mykgjørende og fuktighetskrem.

I løpet av de siste tjue årene har panthenol blitt effektivt brukt til å behandle solbrenthet, irritasjoner, tørrhet og andre mindre hudsykdommer. Dette ikke-giftige vitaminet har utrolige absorberende egenskaper og hjelper til med å redusere rynker ved å tilføre fuktighet inn i de dypere lagene av huden din. I 1995 foreslo en studie utført av LH Leung også panthenol som en alternativ behandling for akne fordi det motvirker bakterier. Panthenol finnes i en rekke hudpleieprodukter utviklet for å behandle tørr, normal, kombinert og akne-utsatt hud.

Å bruke panthenol i huden din vil bidra til å holde den glatt ved å opprettholde dens naturlige fuktighetsbalanse og motvirke overflatebakterier. Panthenol reduserer betennelse, lindrer irritasjon og setter i gang gjenoppbyggingen av huden din. De helbredende egenskapene til dette vitaminet har også vist seg å være gunstige for sterkere hår og negler.

Regelmessig bruk av fuktighetskremer, tonere, sjampoer og balsam som inkluderer panthenol sikrer naturlig et mykere og mer attraktivt utseende hver dag.