Shadow

Prøv Santa Fes fargerike kunst og arkitektur


22. september 2022

Santa Fe topper listen min som en av de vakreste byene i Amerika. Jeg elsker de varme adobe-veggene som blander seg med jorden og skinner mot en knallblå himmel; overfloden av offentlig kunst som taler til naturen og urfolkskulturen som finnes rundt i byen; Og byens menneskelige, gangbare skala. Du kan enkelt gå fra Airbnb eller hotell til torget og finne så mye, men gå tilbake til stedet for en ettermiddagspause før middag. Og temperaturene i slutten av august, når Austin er i sin jevne sommerfase, er bemerkelsesverdig forfriskende, med høyder rundt 80F, lav luftfuktighet og nedturer på 50-tallet. Ahhh.

I dag skal jeg dele bilder fra våre utforskninger rundt i byen, samt noen kunstutstillinger som vi har hatt spesielt glede av den siste måneden. Over er den lyst malte arkaden langs IAIA Museum of Contemporary Indigenous Art.

En skulptur av Bill Orrell, skotsk kost i blomst, utenfor Orrell Gallery

En episk rytter ser ut til å galoppere over den rosa lobbyen.

La oss ta en ny titt på de nydelige skjønnhetene.

Chris Roberts-Antieau ved Antieau Gallery

Da vi kom tilbake fra hovedtorget, stoppet en grå satengkjole hengende i et gallerivindu oss på sporet. Delikat brodert med detaljerte scener av dyreliv (og død), fikk det oss til å lure på – er det et kunstverk eller et motestykke?

Kanskje begge deler! Vi gikk inn for å se nærmere.

Broderiet er arbeidet til den Michigan-baserte tekstilkunstneren Chris Roberts-Antieau Gallery.

Fuglene og biene

Mye av arbeidet hennes som er til salgs på hennes eponyme galleri (det er et annet i New Orleans) er en kombinasjon av «stoffmalerier», broderi og applikasjon.

Sachmo

Jazzartister har en fremtredende plass i noen av verkene hans.

kunstige blomster

Blant annet er det dyr, planter og en ensom kvinne som dominerer drømmebildene, noen ganger mørke, noen ganger merkelige.

malt hest

På nært hold kan du se strukturen og utformingen av tråden. Jeg fant dem fascinerende.

Fantomlem II

Arbeidet hans er veldig populært og krever høye priser. Større stykker som dette (et begrenset opplag) er oppført for $35K til $45K. Vi beundret dem og dro med en ny forståelse for stoffmaling.

gateutsikt

Papirblomster og keramisk paprika skaper en vakker scene utenfor Rainbow Man Shop, hvor vi plukket opp noen små suvenirer.

Tørket chili henger utenfor en annen butikk. Ristorantes er populære dekorasjoner for porter, dører og hagevegger i Santa Fe.

Gustav Baumann ved Owings Gallery

Sølv himmel

E. På The Wings Gallery på Mersey Street ble jeg forelsket i Gustav Baumanns fargerike treblokktrykk. Den koster $35 000, eller den burde vært min.

Gamle Santa Fe

«Født i Tyskland i 1881, immigrerte Baumann til USA på begynnelsen av 1900-tallet. Etter en kort tid i Chicago, flyttet Baumann til Brown County, Indiana i 1910. Baumann flyttet først til New Mexico i 1918 og flyttet til New Mexico på heltid i 1919. Baumanns bilder av New Mexico har blitt ikoniske scener av Santa Fe og er veldig ettertraktet. Fra samlere. Bildene som presenteres her representerer vår nåværende beholdning av Baumanns trykk og tegninger.»

https://www.owingsgallery.com/artists/gustave-baumann/biography

Cottonwood i dusk

Jeg nøyde meg med en postkortpakke med Baumans bilder, men hvis du har sjansen, gå og se originalverket hans.

New Mexico kunstmuseum

En dag besøkte vi New Mexico Museum of Art, som ligger i en hundre år gammel adobestruktur på hovedtorget. En sentral gårdsplass med blomstrende stauder og urter, en liten plen og en steinsøylefontene skaper et fantastisk hvilested.

Alt ser ut til å gnistre i Santa Fe. Lyset der er virkelig vakkert.

Vannets stemme

Fire Will Shuster-fresker – der malingspigment blandes med våt puss og blir en del av veggen – pryder gårdsveggene. min kjære stemme av vann.

Slangedans, Oraibi

Blant samlingene i museet fikk jeg øye på flere malerier som skildrer den tradisjonelle Hopi-slangedansen. denne slangedansen, Oraibi Av Joseph Imhoff.

Slangetemmer

Og her Snake Dancer av Tom Lea.

Gårdsplass II

Selv om vi ikke kom til Georgia O’Keeffe Museum denne gangen, likte vi en av O’Keeffes stykker, Courtyard II, på NMMA. Vi så den originale terrassedøren representert her hjemme hos ham i Abiquiu under omvisningen tidligere på dagen. Jeg vil dele om dette snart.

Den sittende kvinnen fra Najavo

Av RC Gorman Sittende Najavo-kvinne hviler mot en adobe-vegg i en liten gårdsplass.

Et naturlig kunstverk – en agave oppdaget mens du surfer på Airbnb.

En sen ettermiddag kjørte vi 30 minutter opp den svingete Santa Fe National Forest Scenic Byway for utsikt over solnedgangen fra Vista Grande Overlook. Santa Fe glitret som en juvelboks i Rio Grande-dalen under oss.

Neste: En omvisning i Georgia O’Keefes hjem, studio og hage i Abiquiu. For å se del 2 av mitt besøk til Santa Fe botaniske hage, klikk her.

Jeg tar gjerne imot kommentarer. Rull til bunnen av dette innlegget for å legge igjen et. Hvis du leser en e-post, klikk her for å gå til Digging og finne kommentarfeltet nederst i hvert innlegg. Og hei, har noen videresendt denne e-posten til deg og du vil abonnere? Klikk her for å få Digging levert rett i innboksen din!

__________________

stave dypt

Lær om hagedesign fra ekspertene her Hagens gnist! Jeg arrangerer private samtaler med inspirerende designere, landskapsarkitekter og forfattere flere ganger i året i Austin. Dette er arrangementer med begrenset inngang som blir raskt utsolgt, så bli med på Garden Spark-postlisten for å bli varslet på forhånd. Bare klikk på denne linken og be om å legge til. Du finner årets høyttalerbesetning her.

Alt materiale © 2022 av Pam Penick for Excavations. Uautorisert gjengivelse er forbudt.