Shadow

Stikkord: njerëz

Fermat pa njerëz mund të zgjidhin një problem të madh ushqimor

Fermat pa njerëz mund të zgjidhin një problem të madh ushqimor

Hjem og hage
Mund të mos tingëllojë si një shpikje shumë seksi për standardet e sotme, por pas debutimit të tij në 1892, traktori me energji gazi pati efekte valëzuese që startup-et e Silicon Valley mund të ëndërronin vetëm. Papritur, bujqësia u bë shumë më e shpejtë dhe më efikase, duke lejuar kultivuesit të rrisin në mënyrë drastike rendimentet e tyre. Por gjithashtu zvogëloi nevojën për punëtorë në ferma, të cilët filluan të dynden në qytete për punë të reja në fabrika. Në vitin 1910, gati një e treta e punëtorëve në Shtetet e Bashkuara ishin pjesë e industrisë bujqësore. Deri në vitin 1950, ky numër kishte rënë në 10 për qind. Tani, punëtorët e bujqësisë mund të përballen me kërcënime nga një gjeneratë e re gizmos që po transformojnë industrinë. Këta robotë janë shumë më të aftë se paraardh...