Shadow

4 tegn på at du opplever zoomtretthet og hvordan du kan overvinne det

  • På mange måter har Zoom-møter blitt den nye normalen. De fleste har ikke rukket å venne seg til dette skiftet, og det var heller ikke anledning til å tilpasse seg det gradvis.
  • Vi kaster litt lys over hva Zoom-tretthet er, identifiserer symptomer og måter å overvinne det.

Ettersom flere bedrifter har forpliktet seg til å fortsette fjernarbeid enten i en lengre periode eller til og med permanent, har Zoom blitt den utbredte kommunikasjonsplattformen.

Det er ingen tvil om at Zoom ofte gjør det enkelt og praktisk å bli med i et møte, men det er ulemper med denne koblingsmetoden.

Zoomtretthet er et fremvoksende fenomen, og det representerer ulike måter å føle seg overveldet på. Det handler ikke bare om Zoom, men all audiovisuell programvare som brukes for virksomheten.

Jeg var i samtale med en gruppe personer jeg ikke hadde snakket med på en stund. Den ene kvinnen så litt utsondret ut, nesten sint. Jeg sendte henne en privat melding via chatten for å spørre om hun hadde det bra. Hun svarte med: «Ja, jeg har det bra. Jeg blir bare lei av å stirre på denne jævla skjermen hver dag.» Jeg antar at hun for tiden opplever Zoom-tretthet.

Hvordan kan du se om du opplever Zoom-tretthet? La oss utforske fire vanlige symptomer og lære om hvordan du kan overvinne dem.

1. Generell mangel på fokus

På mange måter har Zoom-møter blitt den nye normalen. De fleste har ikke rukket å venne seg til dette skiftet, og det var heller ikke anledning til å tilpasse seg det gradvis.

Dette er spesielt tilfellet hvis Zoom-møtene dine krever at du har kameraet på hele tiden. Du må fokusere mer intenst, men samtidig er det lettere å miste fokus siden du ikke snakker med folk personlig.

Løsningen på dette er å unngå multitasking mens du er på et Zoom-møte. Det kan være lettere sagt enn gjort, men den kognitive belastningen vil øke og fortsette å forstyrre ditt sårt tiltrengte fokus. Minimer nettleserfaner, legg vekk telefonen, og fokuser i stedet utelukkende på det som skjer i møtet.

2. Øyeirritasjon

Vi har alle brukt for mye tid foran skjermene noen gang før Zoom-møter tok over næringslivet. Men med vanlige daglige videosamtaler kan øyebelastningen bli betydelig.

Du kan finne deg selv å gnir deg i øynene under møtet eller etterpå, og de kan også føle seg såre. Synsproblemer kan også åpne døren for hodepine, overdreven riving og til og med tåkesyn.

For å dempe dette Zoom-tretthetstegnet kan det være utrolig nyttig å hvile øynene ved å se på noe annet hvert 20. minutt i omtrent 20 sekunder. Det vil hjelpe øynene dine å omstille seg og bidra til å bekjempe dette problemet.

3. Angst før et møte

Når det kommer til å jobbe, kan angst komme fra ulike kilder. Men hvis du opplever at du føler deg altfor engstelig uten grunn for den kommende Zoom-samtalen, kan du være i ferd med å bli trett av Zoom.

Denne angsten kan manifestere seg i en kontinuerlig omlegging av samtalen eller til og med unngå å delta på møtene for enhver pris. Hvis angsten overvelder deg, er det best å snakke med en psykisk helsepersonell.

Du kan vurdere å lage en klar daglig plan for møtene dine og sette en tidsplan du vil følge. En av grunnene til at folk føler Zoom-tretthet er fordi møtene ofte varer lenger enn nødvendig.

4. Sinne om mindre problemer

En av de spesielt urovekkende tingene med Zoom-tretthet er at den sniker seg inn på deg på uventede måter. Du kan føle deg bra mens du gjør deg klar til å ringe, men i neste øyeblikk mister du humøret fordi internettforbindelsen er forferdelig eller hodetelefonene dine ikke fungerer.

Når du er i en samtale, kan du føle frustrasjon og irritabilitet overfor kollegene dine.

Den beste måten å bekjempe dette spesielle problemet på er å ha en fullstendig overhaling når du nærmer deg Zoom og arbeidslivet.

Hvis du har noe å si i planleggingen, sørg for at du har Zoom-møter kun for viktige saker. Hvis du føler deg spesielt stresset, bør du oppmuntre til å trykke ut av video.

Bruk kun zoom til din fordel

Vi har så mange utrolige teknologiske innovasjoner ettersom folk kontinuerlig leter etter nye måter å gjøre livene våre enklere og mer produktive på. Zoom og lignende plattformer er en representasjon av disse ideene.

Imidlertid er det alltid den linjen som er for lett å krysse når det ikke er balanse. Bare fordi Zoom-møter er raskere å sette opp enn personlige møter, betyr ikke det at det trenger å være press for å delta på alt og aldri legge på.

Dette presset fører til den mye omtalte trettheten. Det er vårt ansvar å alltid se etter nye måter å overvinne det på.

Du må bli klar over de tidlige tegnene til Zoom fatigue slik at du deretter kan ta et skritt tilbake og omgruppere. Husk at din mentale helse er like viktig som din fysiske helse.