Shadow

BFAR rapporterer at fisk dør i Batangas


(Oppdater) Bureau of Fisheries and Aquatic Resources (BFAR) rapporterte om et fiskedrap i fiskedammer i Agoncillo, Batangas onsdag, og påvirket minst 29 tonn tilapia.

BFAR 4-A-direktør Sammy Malvas sa at fiskedrapet skyldes lave nivåer av oppløst oksygen.

«Vi gjorde en vannkvalitetsgjennomgang og observerte lave nivåer av oppløst oksygen på prøvetakingssteder i Agoncillo, Laurel og til og med Talisay,» sa Malvas.

Det akseptable nivået av oppløst oksygen for sjøvann er 5 milligram per liter (mg/l).

Malvas la til at minst 43 fiskedamoperatører i Agoncillo, Batangas, ble berørt av fiskedrapet.

Få siste nytt

levert til din postkasse

Registrer deg for Manila Times daglige nyhetsbrev

Ved å registrere meg med en e-postadresse bekrefter jeg at jeg har lest og godtar vilkårene for bruk og personvernreglene.

«Lavt oppløst oksygen oppstår vanligvis når det er endringer i værforholdene. Forrige uke, etter det solfylte været, hadde vi regn,” forklarte Malvas.

Malvas la til at den berørte tilapiaen vil bli ødelagt umiddelbart etter forbud mot inntak av den drepte fisken for å forhindre en risiko for folkehelsen.

– Skadet tilapia skal ikke selges i markedet. Vi begraver den døde fisken, sa Malvas.

Mali forsikret at fiskedrapet ikke vil påvirke tilgangen på tilapia på det lokale markedet.

«Vi vurderer faktisk ikke å drepe fisken, vi kaller den død på grunn av dens lille størrelse.

Batangas leverer tilapia til Metro Manila. Det er den største produsenten av ferskvannstilapia i bur og rangerer ved siden av Pampanga når det gjelder oppdrettstilapiaproduksjon.

Utsalgsprisen på tilapia varierer fra P110 til P150 per kilo, ifølge markedsgjennomgangen onsdag 11. august fra Metro Manila Department of Agriculture.