Shadow

DNR State Fair Fish Pond Secrets


Det er slutten av natten – 1:00 kanskje 2:00. Den kommende tyven tar tak i boltkutterne og hodene for piggtråden. Dessuten beskytter ikke piggtråd en bank eller en smykkebutikk. Hun beskytter fiskens vinterhjem på DNR State Fair.

Ja, fiskene våre på Minnesota State Fair krever beskyttelse som uvurderlige skatter, siden de er omtrent analoge med samlinger av andre statsskatter, som kunst i Mia. De er vår kollektive samling av virkelig store, virkelig gamle fisker. Muskies, padlefish, long- og shortnese snow, lake størje – de store guttene.

«Å ja, mye på 50 tommer eller mer, enkelt,» sa TJ DeBates, som fører tilsyn med East Metro-fisket for DNR. «De er troféfisker, showfisker, skjønnheter.»

DeBates er høy, full og kjekk. Han ser ut som Hollywood-versjonen av en DNR-fyr, ikke ekte. Men det er sant. Jeg vet det fordi han er med meg innenfor sikkerhetskanten av dammen.

Selv om jeg av sikkerhetsgrunner ikke kan avsløre det eksakte hjemmet til DNRs State Fairs fiskeliste utenom sesongen, kan jeg si at trofeet vårt ikke er mye å se på, bare en våt gressflekk. blant bomullsskogen.

«Velkommen til vårt perfekte fiskepensjonistsamfunn,» sier DeBates. «Vi gir dem 20 liter rotkjøtt om gangen og holder dem trygge. Til gjengjeld hjelper de oss med å utdanne publikum og oppmuntre folk til å fiske.»

De er så begeistret at de i noen tilfeller prøver å jakte på dem. Dette ender som regel med sirener, for i tillegg til gjerder er det alarmer, kameraer og utallige flytende anti-fiskeskjermer. Men selv uten alle disse sikkerhetstiltakene, ville jegerne fortsatt ikke lykkes, siden den interne arkitekturen til dammen er en kompleks blanding av nivåer, stenger og hindringer, som alle tillater plassering av spesielle garn og garn. drenering av vannet slik at den store fisken forsiktig kan løftes som bårepasienter og fraktes til messeområdet med DNR vannbil. Snikskytting her er virkelig som å prøve å trekke en linje gjennom et Escher-trykk.

«Jeg vet ikke hva de tenkte,» sier DeBates. «Du kan sannsynligvis få en 50-tommers muskie ut av Bald Eagle Lake hvis du prøvde. De prøver ikke det de trenger å prøve.»

Kjenner du til DNR ørnerede kameraet? Den vi alle ser til i mars for de små ørnene og glimt av våren? Det er også i nærheten av denne dammen. For State Fair supplerer DNR vår megatroféfisk med kanskje tre dusin andre arter, regnbueørret og lignende, og i løpet av det neste året tar EagleCam-ørnene våre hver fisk de kan holde.

Krypskyting er ikke begrenset til Hidden Pond. DeBates, som i likhet med alle andre ved de to T-banestasjonene DNR har fast stilling på State Fair, har gjentatte ganger sett folk ta inn fiskestenger for å kaste line. Til dagens dam på messen under pågående messe. Ja, hvert år finner DNR-messearbeidere sluk som kastes i reservoaret. En gang så de til og med et lokke med flere kroker som var bundet tett til en av trestolpene rundt State Fair-dammen, som om noen prøvde å lage et kraftig kast – bare for å sette seg fast.

«Sir, du kan ikke gjøre det,» husket DeBates at han fortalte en fisker som ønsket å delta på State Fair. «Tillatelsen din tillater ikke at du fanger disse fiskene her.»

Siden jeg kjøpte den fra 1904 Louisiana Purchase Exposition, AKA St. Louis World’s Fair, i hvert fall på 1980-tallet. Har du et bilde av bestefaren din foran tanken med en innsjøstørje bak seg? Dette er den samme fisken du vil se i år, lagt til samlingen i 1989; og innsjøstørje kan leve 150 år.

Hvis dette faktum gir deg lyst til å fiske, godt gjort! DeBates og hans stab bruker resten av året på å ikke bare fylle innsjøene med regnbueørret, men også utvikle et nettsted som viser statens fiskehemmeligheter. Sjekk ut Minnesota DNR LakeFinder online, og du kan søke etter innsjø og art og ringe enhver innsjøs fiskerekorddato. Hvis det er for mye arbeid, tilbyr DeBates to fisketips: Lake St. Paul Como er full av store walleyes på størrelse med innhøstingen, og Lake of the Isles er fylt med fet bass.

Den beste delen av disse punktene, sammenlignet med det DeBates er sverget på å forsvare? Hvis du fanger en av disse fiskene, får du beholde den! Men hvis du noen gang finner deg selv på State Fair og ser noen kaste en fiskesnøre i en DNR-fiskedam, begynn å rope: «Som deg eier jeg den pensjonerte fisken, og vi planlegger å møtes her igjen neste år.» neste!