Shadow

Hva du trenger å vite om å bli kvitt mus i huset

Mus i huset kan være veldig stressende, spesielt når problemet ser ut til å bli verre, men du kan ikke finne ut hvor de kommer fra. Hygieneproblemer er forårsaket av mus, og sykdommer spres av dem. I tillegg til å ødelegge strukturer, etterlater de et rot som tiltrekker seg andre gnagere.

Når mus ødelegger lagrede varer og produkter, etterlater de også rusk og tygget materiale på favorittgjemmestedene deres. Det kan ikke være tvil om at det er et stort problem å ha uvelkomne mus i huset, men hva gjør du hvis du mistenker at det kan være mus inni?

Vår guide vil hjelpe deg med å bli kvitt mus og håndtere dette skadedyrproblemet for godt ved å identifisere hva som tiltrekker mus og hvor de kommer inn i hjemmet ditt først.

Slik blir du kvitt mus:

Stopp musene fra å komme inn i huset

Å finne og forsegle inngangspunktene til gnagere er nøkkelen for å holde dem ute av rommet ditt. Dette er ikke en ideell situasjon for selvbyggere å løpe etter en boks med sprayskum. Selv om sprayskum kan fylle et rom, er mus og rotter i stand til å tygge seg gjennom det, noe som gjør det enkelt å komme inn igjen. Skru en slags metallplate eller netting på plass i stedet. Alternativt kan du plassere noe metall riktig og deretter spraye skum på toppen.

Bruk gode musefeller

Det er noen mennesker som ikke liker å fange mus på egenhånd. Men hvis du blir konfrontert med et alvorlig museangrep, har du kanskje ikke noe annet valg enn å gjøre det selv. Du kan bruke musefeller av forskjellige typer til å fange mus, men pass på at det ikke er rottefeller og at det er musefeller. Musefeller er for store for rotter.

Her er en veldig fin tunnelfelle for mus.

Info om musefellen: Musefelleboks med 2 klappfeller og alarm. Lyd og lyssignal gjør det enkelt å se om det er fangst uansett hvor fellen er plassert. Fellen er sikker for barn og kjæledyr, fellen plasseres langs vegger, under kjøkken i boder eller andre steder mus ferdes. Fellen har inngang i begge ender, med plasseringang musefeller for hurtig og human avlivning. Åte plasseres i plate på feller. Leveres med nøkkkel, uten batterier

Stopp musene før de kommer til utsiden av huset

For å fjerne mus fra eiendommen din, spør deg selv hva som tiltrekker dem i utgangspunktet.

Har mus lett tilgang til mat og vann i hagen din?

Hva er plasseringen av musenes reir eller ly?

Musene kan gjøres mindre attraktive for hjemmet ditt ved å bestemme hvor de kan mate, drikke og gjemme seg. Reduser mengden eføy og vegetasjon der mus kan gjemme seg, unngå å legge igjen mat til dem, kutt ned på vanningssystemer når de ikke er i bruk for å redusere vannmengden.

Hvordan ser mus ut egentlig?

Kroppen er dekket av pels og den har store ører og øyne. En mus har en lang hale (som til og med kan være like lang som musens kropp). Størrelsen på en stor mus avhenger av dens type, men den er vanligvis seks til ti cm lang, unntatt halen.

Mus kan gjøre seg bittesmå og kan presse seg gjennom selv de minste hullene! I tillegg forviller ikke mus seg langt fra hekkeplassene, så hvis du finner museaktivitet i hjemmet ditt, hekker de sannsynligvis et sted i nærheten, innendørs eller utendørs.