Shadow

Effektiv musekontroll med musebørste og musetetting

Finner du deg engasjert i en fullverdig krig med rotter eller mus? Rotter og mus kan være en virkelig utfordring å bekjempe, for ikke å nevne en enorm hodepine. Alt fra rotter som unngår fellene, til mus som spiser maten din eller dukker opp igjen og igjen selv om du fanger flere i feller…

Å finne en effektiv musekontrollmetode kan være veldig prøvende og frustrerende. Du befinner deg sannsynligvis i en situasjon der du tror du har prøvd alt til ingen nytte. Forhåpentligvis vil følgende tips hjelpe deg med å finne roten til problemet med mus og rotter.

Effektiv musekontroll

Når huseiere eller bedriftseiere legger merke til at de har problemer med mus eller rotter, er det vanlig å gå ned til den lokale jernvarehandelen for å plukke opp noen feller. Selv om feller definitivt kan hjelpe med problemet med mus (vi bruker dem mye), anbefaler vi at du starter ved roten til problemet…

Du må gjennomføre effektiv musekontroll:

Effektiv musekontroll begynner med gnagersikring av hjemmet ditt

Her er noen måter du kan hjelpe deg med å kontrollere problemet med mus eller gnagere generelt.

Steg 1: Ikke gi dem tilgang

Hvis du har et problem med mus inne i hjemmet eller bedriften, må du finne ut hvordan de kom dit i utgangspunktet. Husk at gnagere ikke bare oppstår spontant, de dukker ikke på magisk vis opp med hele familien sin…

De kommer inn fra utsiden

De kommer inn fra utsiden! Et første skritt til effektiv musekontroll bør alltid være å nekte deres tilgang gjennom alle inngangspunkter til eiendommen din. Noen vanlige måter de kommer inn i hjemmet eller bedriften din på er gjennom:

Steder de kommer inn

  • Gjennom husets gulv
  • Gjennom sprekker / åpninger bak kledningen
  • Sprekker (hvis store nok) andre steder.

Blokker inngangsstedene deres…

og de vil ikke lenger kunne komme seg inn eller ut av hjemmet/bedriften din. Vi anbefaler bruk av musebørste som du enkelt kan kjøpe på Skadedyrproffen.no Den kan brukes bak kledning, rundt rør og i andre åpninger, og den krever ingen spesialverktøy.

Steg 2: Sult dem!

Tenk på det: hva er rotter og mus alltid ute etter? Mat.

Hvis du gjør det vanskelig å komme til, vil de ikke overleve lenge. Når du har forhindret dem i å forlate (siden du har fulgt trinn 1 ovenfor!), vil de bli tvunget til å lete etter mat.

Dette betyr at du ikke kan hjelpe dem på noen måte. De må bli sultne…

Vær oppmerksom på dyremat

Dyremat: ikke la noen ligge rundt. Mat kjæledyret ditt akkurat nok slik at de fullfører det hele. Når katten din er overveldet og besvimt for lur og de la mat i bollen, gjett hvem som sannsynligvis vil høste fordelene? Du har det: din rotte- eller mus-‘venn’.

Kjøkkenskap og mat

Hull i frokostblandingsboksene/chipsposene og liknende? Oppbevar slik mat i plastbeholdere! Dette vil hindre musene i å lukte og dermed finne maten, og plast er mye vanskeligere å tygge gjennom.

Mat på disken: enkelt sagt, ikke legg igjen noe der gnagere lett kan komme til det.

Steg 3: Sett ut feller med fristende åte (mat)

Dette er tiden for å utnytte sulten deres.

Nå som de sitter fast utenfor eller til og med inne i huset, og sultne, er det viktig å utrydde dem ved hjelp av en felle eller gift. Du kan bruke gift i ferdige bokser, men har ikke lov til å håndtere annen gift. Vi anbefaler bruk av rottefeller. Det finnes feller for levende fangst, slik at du slipper å drepe dyrene om du ikke vil, og det finnes klappfeller og elektriske feller som dreper kjapt.

Vi anbefaler derfor å sette feller på loftet, pantryet, vaskerommet, kjelleren, under huset osv. Vi anbefaler også på det sterkeste bruk av en agnstasjon ute. Selv om det er vanlig å se agnstasjoner ligge på bakken ved foten av et hjem eller en bygning, foretrekker vi å plassere våre agnstasjoner der rottene eller musene faktisk bor eller ofte: lokker, gjerder eller busker!

Nå som du har sultet ut gnagerne og nektet deres tilgang til eiendommen din, er det mer sannsynlig at de blir lokket med agnet du har plassert på musefellen din, eller duften av agnet i agnstasjonen din. Uansett går de etter maten og blir fanget, eller får i seg giften og deler den med resten av gruppen deres.