Shadow

3 beste tips for økologisk hagearbeid

Folk tror ofte at hagearbeid er hardt arbeid og ikke verdt innsatsen for det de får i grønnsaker til familien. Kan det være at økologisk hagearbeid kan være morsomt og enkelt? Med morsomt og enkelt mener jeg det er arbeid å gjøre, men det arbeidet kan gjøres til et morsomt prosjekt for familien og ikke et ork som må gjøres.

Her er tre tips til hagearbeid som vil hjelpe deg å gjøre hagearbeidet mer behagelig og mye enklere. Disse tipsene er å bruke kompost til gjødsel, forberede jorden ordentlig og bruke mye mulch.

Kompost for gjødsel

Hvis du er en økologisk gartner, vil du bruke kompost. Jeg vet at du synes det er mye arbeid å vedlikeholde en komposthaug, ikke sant? Det trenger ikke å være det. Du trenger ikke å ha noen fancy binger eller knekke ryggen ved å snu komposten.

Jeg holder komposten min i en haug; Jeg prøver å holde det pent. Og jeg snur ikke komposthaugen min. Bare la den sitte til alt går i stykker og legg den på hagen. Nå trenger du mer kompost for å bruke dette systemet, men for meg er det bedre enn å snu haugen. Det blir jobb.

Lag haugen din av kjøkkenrester, hageavfall og alt annet du kan finne. Jeg blander inn cirka en tomme kompost før planting og skraper litt rundt plantene etter hvert som de vokser. Det trengs virkelig ikke så mye kompost for å dyrke gode grønnsaker.

Jordforberedelse

Hvis du starter et nytt hagebed, må du sannsynligvis bearbeide jorden for å få den løs nok til å plante. Men når du først er etablert, trenger du ikke å jobbe veldig ofte hvis du gjør alt annet riktig.

Når hagen din er etablert, og du holder den godt dekket, kan du bare trekke det mye tilbake og sette plantene dine eller så frøet ditt. Det er ikke nødvendig å kjøre rorkulten hver gang du planter noe. Dette sparer mye tid og arbeid, pluss at det hjelper jordstrukturen din.

Mulching

Mulch kan være en livredder. Det gjør hagearbeidet ditt så mye enklere og er så mye bedre for hagen din. Med mulch trenger du ikke bruke en svett slitsom helg på å luke hagen. Hvorfor? Det er lite ugress. Bare gå gjennom hagen, av og til, og dra det lille ugresset mens de stikker opp hodet og det er det.

Mulchet ditt kan være et kommersielt biologisk nedbrytbart materiale, eller det kan være bladrester fra høsten. Jeg bruker halm, da jeg kan finne det lokalt, men du kan bruke det meste organisk for å kvele ugresset.

Å følge de tre tipsene ovenfor for økologisk hagearbeid vil hjelpe deg å hage enklere med mye mindre arbeid og mye mer moro. Få familien med på hageprosjektet. Mange barn vet ikke hvor maten kommer fra.