Shadow

Falske landbrukskjemikalier: NAFDAC arresterer mistenkte i Niger, advarer bønder


National Agency for Food and Drug Administration and Control (NAFDAC) i Niger sier de har arrestert en mistenkt, Kabiru Idris, som produserer forfalskede landbrukskjemikalier i staten.

James Kigbu, statskoordinator, NAFDAC, avslørte dette lørdag da den mistenkte ble brakt til byråets kontor i Minna med noen av de forfalskede produktene.

«Nylig startet vi overvåking av landbrukskjemikalier i delstaten Niger og arresterte en Alhaji Kabiru Idris i Makira, Mashegu lokale myndigheter, hvor han produserer falske landbrukskjemikalier.

«Våre undersøkelser så langt avslører at han er produsent og distributør av et jordbrukskjemikalie kjent som Dudual 45 prosent brukt til skadedyrkontroll,» sa han.

Kigbu sa at Idris har tilstått forbrytelsen og bistår byrået i etterforskningen av den ulovlige handelen.

Han forklarte at etter undersøkelsene vil den mistenkte bli siktet for retten og vil bli tvunget til å betale de nødvendige bøter med et skriftlig tilsagn fra retten om å slutte å delta i en slik ubehagelig aktivitet.

NAFDAC-koordinatoren sa at før arrestasjonen av Idris la byrået merke til at selgere uten faste adresser solgte mye landbrukskjemikalier til intetanende bønder i staten, spesielt i landlige områder.

Han sa at da byrået arresterte noen av gaterne, oppdaget de at mange av dem kom fra Kano State for å drive usunn handel.

Kigbu sa at det ble oppdaget at landbrukskjemikaliene de solgte var falske og utløpt.

«Ambulanseleverandører fortalte oss at etter hver hekkesesong sparer de kjemikaliene og fortsetter med dem igjen i neste hekkesesong,» sa han.

NAFDAC-koordinatoren sa at mange av gatefolket gjør andre jobber, men går tilbake til å selge falske landbrukskjemikalier fordi det er lønnsomt.

«Noen av ambulanseleverandørene er skopussere og vannselgere,» sa han.

Han advarte landbruksbønder om alltid å kjøpe landbrukskjemikaliene sine fra et statlig godkjent utsalg for å unngå å skade avlingene deres med forfalskede landbrukskjemikalier.

Kigbu bemerket at folk som engasjerer seg i uhygieniske praksiser, bruker tomme beholdere med ekte produkter for å forfalske landbrukskjemikalier for å lure intetanende bønder.