Shadow

Logan-kommisjonærer oppdatering om North Sterling-forbedringer – Sterling Journal-Advocate


Colorado Parks and Wildlife vil gjøre betydelige forbedringer til North Sterling State Park neste år.

Parksjef David Piper orienterte Logan County Commissioners om det nye besøkssenteret som er planlagt for parken og andre forbedringer. Kunngjøringen kom under kommissærens ordinære møte tirsdag.

Piper sa at prosjektet på 5,2 millioner dollar vil inkludere en gavebutikk og andre fasiliteter for det offentlige og ansattes parkeringshus. Byggelisten inkluderer også et nærliggende lager og vedlikeholdsbutikk. Fasilitetene skal bygges like innenfor den sørlige inngangen til statsparken i nærheten av de to store campingplassene. Det gamle besøkssenteret skal rives og området gjøres om til en lekeplass for barn.

Skissekartet fra Colorado Parks and Wildlife viser plasseringen av det foreslåtte nye besøkssenteret og vedlikeholdsbutikkene i North Sterling State Park. Fasilitetene vil bli bygget i nærheten av Inlet Grove Campground.

Piper sa at prosjektet var en del av statens hovedplan for parken, men har blitt forsinket av budsjettkutt de siste årene. En del av denne finansieringen er gjeninnført og finansiering fra Great Outdoors Colorado er gjort tilgjengelig for prosjektet.

I tillegg til det nye besøkssenterkomplekset skal det gjøres utbedringer av innsjøens badestrand, hvor det skal gjøres strandlinjestabilisering for å stoppe erosjon og skader på fortau og annen infrastruktur der. En gangvei vil gi adkomst over strandstabiliseringsområdet.

Flere skyggeskjermer vil bli lagt til parken før Memorial Day weekend, og det er planer om to ladestasjoner for bil.

Den største nyheten for campere er oppgraderingen av begge campingplassene fra 30 amp service til 50 amp. Piper sa at den originale elektriske tjenesten ble installert på 1990-tallet før den eksplosive veksten i størrelsen på fritidskjøretøyer og tilhengere.

Hvis kostnadene for materialer og deler ikke fortsetter å stige, sa Piper, kan byggingen av det nye besøkssenteret begynne innen september neste år.

I andre saker tirsdag holdt kommisjonærstyret også en høring om det foreslåtte fylkesbudsjettet for 2023 på $51.446.802 og Logan County Pest Control District-budsjettet på $436.967.