Shadow

Mus i veggen: Hvordan bli kvitt dem

Hjemmet ditt kan holdes i god stand hvis du vet hvordan du blir kvitt mus i veggene dine.

En mus er søt. Mus kan være til sjenanse i hjemmet ditt, spesielt hvis de kommer inn i veggene. Det er ikke uvanlig at mus produserer opptil seks kull per år, hver med 3 til 12 babyer.Dette fører til en rask økning i museangrep. Mer info kan du se her I tillegg til å skade bygningsstrukturer, tygger mus også på møbler og til og med elektriske ledninger. I tillegg kan de forurense maten din og bringe lus, lopper og flått til hjemmet ditt.

Deretter skal vi se på noen vanlige spørsmål om museproblemer hjemme, samt måter å få mus ut av veggene og hindre dem i å komme tilbake. Hvis du trenger umiddelbar hjelp, anbefaler vi å kontakte et av de beste skadedyrbekjempere:

Hvor kommer mus inn i hjemmet mitt?

Å ha museangrep betyr ikke at hjemmet ditt er skittent. Mus kan søke mat, varme og ly inne i en hvilken som helst bygning når utetemperaturen synker. Det er mulig for gnagere å komme inn i et hus gjennom små sprekker i fundamentet, hull i ytterkledningen og hull rundt vinduer og dører.
Kan mus klatre på vegger?

Faktisk er både mus og rotter svært dyktige klatrere, og hvis teksturen på overflaten er grov nok, kan de stige rett opp på en vertikal overflate. Dessuten kan de hoppe opp til 18 tommer og skli gjennom bemerkelsesverdig små sprekker og hull, noe som gjør dem vanskelige å fange.
Hvis jeg har mus i veggene, hvordan vet jeg om de er der?

Hjemmets krypkjeller, luftkanaler og vegghuler er områdene der mus liker å gjemme seg under de mørkeste forholdene. En museinfestasjon kan oppdages lenge før du finner en faktisk mus, siden de vanligvis forblir skjult i dagslys. Museproblemer kan vise noen av disse tegnene.

Vegger eller gulvbord knirker eller riper
Matbeholdere, gamle stoffer eller pappesker med små hull
Gresslignende avføring som ligner mørke frø
Uvanlig ammoniakklignende lukt
Omfavn reir laget av myke og strimlede materialer i sjeldent brukte områder av huset ditt (under skap, bak hvitevarer, i kjellere osv.)
Et støvete gulv er strødd med spor fra føtter og haler

Hvis du oppbevarer mat i kjelleren, kjelleren, loftet, krypkjelleren eller andre bortgjemte steder, se etter tegn på ødeleggelse.
Hva du kan gjøre for å bli kvitt mus i vegger

Slik blir du kvitt mus i vegger hvis du har funnet ut at du har et museproblem.
Set Traps


Til tross for fremskritt innen teknologi, er musefeller fortsatt den mest effektive måten å fange gnagere på. I stedet for giftlokker, velg snapfeller som kan drepe mus umiddelbart. Det siste du ønsker er mus som dør og råtner i veggene dine. Når du mistenker museaktivitet, sett feller med peanøttsmør-agnet langs veggene. Det kan hende du må bore et lite hull i gipsveggen noen få centimeter fra gulvet og plassere en felle rett ved den hvis mus fortsetter å unngå feller som står ute i det fri.
Ring en utrydder

Angrep av mus kan være vanskelig å utrydde, så før du borer dypere hull, snakk med en ekspert på skadedyrkontroll. Du kan stole på at disse selskapene fjerner mus fra veggene dine mens de gjør så lite skade som mulig. Ved å finne og sikre mulige inngangspunkter kan de også hjelpe deg med å forhindre nye angrep.