Shadow

Gnagere gir til innbyggerne, byen omgir dem


LOWELL – En innbygger i høylandet ble så lei av gnagerproblemet i hagen hennes at hun skal ha fanget og pakket tre av dem i bagasje for å bli plukket opp av byens dyrekontrolloffiser.

Rotter er et problem som vanligvis forbindes med indre byer, men rådkvinne Rita Mercier sa at skadedyrene har migrert inn i Lowells boligområder. På forrige ukes bystyremøte suspenderte hun regler for å komme med en nødordre som ber bysjef Tom Golden om å rapportere og ta tak i rotteproblemet i Middlesex Street-området rundt Department of Public Works-gården.

«Vi må ta tak i det svært alvorlige rotteproblemet som foregår i sidegatene i dette området,» sa Mercier. «Jeg har sett dem. Jeg kunne ikke tro det jeg så. Jeg vet ikke hvor de kommer fra, men det var veldig skummelt.»

Rådmann Erik Gitschier støttet ikke bare Merciers bønn, han støttet også hennes bekymringer, og sa at byentreprenøren Waste Managements uregelmessige henting av boligsøppel bidro til problemet.

«Jo lenger det tar disse søppelselskapene å plukke søppel, eller der de ikke plukker ting, rotter er et resultat av det,» sa han.

Klager på avfallshåndtering går tilbake til 2021, da innbyggerne oversvømmet kommunen med sinte henvendelser om hageavfall og husholdningsavfall som ikke ble hentet i tide.

I 2019 signerte byen en seksårig kontrakt på 28,4 millioner dollar som avsluttes i desember 2024. Tidligere har byen ilagt bøter mot avfallshåndtering basert på ytelsesklausuler innebygd i kontrakten.

På et rådsmøte i juli kritiserte Gitschier selskapet for ikke å overholde kontrakten for boligavfall.

«De dumper stinkende søppel inn i beboernes nabolag,» sa Gitschier den gang. «Og nå har vi rotter i nabolagene våre. Jeg er lei av unnskyldningene dine. Hvis de ikke kan yte tjenesten, må vi finne en annen måte. Det er det ledere gjør, og det er det tillitsvalgte gjør for folk som betaler skatt.»

Rådmann Vesna Nuons forslag om å be Golden ta tak i problemer med byens søppelhenting avventer svar fra distriktssjefen.

Direktør for avdeling for planlegging og utvikling og assisterende bysjef Christine McCall fortalte rådmenn at avdelingen hennes nylig inngikk kontrakt med et selskap for å utvikle en plan for skadedyrbekjempelse.

«I fjor stemte rådet for å tildele noen midler fra American Rescue Plan Act til en skadedyrbekjemper,» sa McCall. «Vi jobber med Modern Pest Services for å sette «smartbokser» på plass, og de har noen beste praksiser som de ønsker å dele med oss ​​som vil hjelpe.»

I følge Modern Pest-nettstedet plasseres en SMART Antitimex-boks i områder der gnagere er aktive. Tiltrekningsmidlene lokker gnageren inn i boksen, og utrydder den effektivt og uten giftige plantevernmidler.

Sensorer inne i fellen varsler selskapet om fjerningen og tillater sporing av aktiviteten. Selskapets litteratur sier at fellene tiltrekker seg gnagere og vil ikke fange kjæledyr eller små selskapsdyr.

McCall bemerket at det er planer om å legge ut en spørsmål og svar på avdelingens nettsted og engasjere seg i direkte oppsøking til spesifikke nabolag med gjentatte klager. Hun sa også at hennes avdeling tar imot klager på telefon på 978-674-4252 og via e-post på [email protected].

«Vi er i ferd med å lage en nettportal slik at vi i sanntid kan se hvor rottene samles, slik at vi kan flytte rundt på disse boksene og finne årsaken til problemene,» sa McCall til rådet. «Hvis det er en eiendomseier, vil vi samarbeide med dem om overholdelse, utdanning eller bøter hvis vi trenger det.»

Golden mente dette har vært et innbyggerproblem i minst fire år, og dateres tilbake til hans tid som statsrepresentant.

«Jeg har jobbet med det de siste årene på den nordlige campusen til UMass Lowell. Og det ser ut til å komme snikende på oss, sa Golden. «Jeg vil anbefale innbyggerne å installere smartbokser i området sitt, men samtidig holde DPD involvert. Folk i Pawtucket-området har installert sine egne smarte bokser.»

Han oppfordret innbyggerne til å prøve å håndtere problemet selv mens byen jobber med å implementere sitt intervensjonsprogram for gnagere med entreprenøren.

«Jeg ville definitivt åpnet de gule sidene for å kalle gnagerkontroll selv for å få det profesjonelt gjort,» tilbød Golden. «Det er en kostnad som kan dekkes av huseieren hvis han ikke ønsker å vente de neste par ukene på at vi får det opp og går.»

Ved Morey Elementary School i Pine Street, området der en nabo plukket opp fangsten hennes, sa vaktmester Gene Casey fra Methuen at han ikke har sett noen rotter på skolens område eller i bygningene.

«Vet du hva? Jeg skal fortelle deg, rotter kan komme inn hvor som helst. Dette er alt vi har, sa han. «Og når de kommer inn, får vi en utrydder og de er borte. Jeg har ikke sett noen rotter her. Vi sørger for at stedet ser bra ut.»

Tvers over gaten fra Department of Public Works-gården i Middlesex Street, ristet Angelinas nærbutikkmedarbeider Harry Putel kraftig på hodet «nei» da han ble spurt om rotter rundt eiendommen.

«Engelsken min er ikke bra», sa han. «Men ikke musene. Nei.»

Det var knehøy vekst av vegetasjon langt bak butikken, et attraktivt område for rottehull, selv om ingen var der, observerte en reporter tirsdag. Tilsyn med ledige og forsømte tomter har også plaget byen på grunn av ledige plasser i tilsynstjenestene.

Merciers forslag som ber bysjefen om å rapportere og ta opp rotteproblemet i Middlesex Street-området rundt det offentlige verksgården ble enstemmig godkjent.