Shadow

Hva er ormer og hvordan bli kvitt dem?


Mange forskjellige typer rotormere finnes i hager over hele landet. De mater under jorden med deilige røtter og angriper et bredt spekter av grønnsaksvekster, inkludert reddik, kål, gulrot, kålrot og løk. Røtter som er sterkt infisert er vanligvis fylt med tunneler og råte. Ormer kan til og med grave opp røtter og drepe planter i noen situasjoner.

Hva er maggots?

Hva er maggots

Voksne (1/5 tomme i lengde) er mørkegrå fluer som ligner på stuefluer, men er mye mindre. De legger sine skadedyregg ved føttene til vertsplanter i bakken og er utmerket til å identifisere nyplantede frø. Larvene er små larver, hvite til gule, uten ben, med smale eller skarpe hoder og en åpen bakende (1/3 – 1/4 tomme lang).

Hvordan bli kvitt ormer?

Hvordan bli kvitt ormer

I ditt hjem

  • Finn alle infiserte nettsteder. Se etter mat som ligger rundt og dobbeltsjekk søppelbøttene hvis du finner ormer på kjøkkenet. Du bør også inspisere grunnlaget for hjemmet ditt for tegn på forfall.
  • Larver og egg må elimineres. Det er flere alternativer for å drepe ormer og eventuelle egg de kan ha lagt. Du kan tilsette salt eller insektmiddel.

I bakgården

  • Bestem plasseringen av infeksjonen. Du må forstå hvor stor skadedyrinfeksjonen er i hagen din. Grav opp skitten rundt plantene for å se om det er gravd noen betydelige hull i røttene.
  • For å rengjøre området, bruk spray eller pulver. Spray jorden på det infiserte området med en grønnsaks- og fruktspray. Hvis du er bekymret for spraylekkasje, bør du støvføre området med en lignende teknikk.

I kjæledyrene dine

  • Undersøk området for ormer. Du bør dobbeltsjekke for ormer hos kjæledyret ditt, som du ville gjort med alle andre infeksjonssteder. Se under huden etter alt som beveger seg eller sitter fast, spesielt på åpne sår og mellom knokene.
  • Ta til veterinæren. I motsetning til andre ormeinfeksjoner, krever denne øyeblikkelig hjelp fra en veterinær. Veterinærer vil være i stand til å bli kvitt ormer samt behandle eventuelle infeksjoner eller sår de forårsaker.

Hvordan bli kvitt ormer naturlig?

Hvordan bli kvitt ormer naturlig

Mange konvensjonelle metoder for å bli kvitt ormer er avhengige av plantevernmiddelkjemikalier, men i stedet kan du selvfølgelig bruke naturlige eller gjør-det-selv-metoder. Hvis ormer er i søppelet ditt, kan du drepe dem med varmt vann. Kropp på gulvet utenfor søppelbøtten kan også drepes med lime eller sitronsaft. Hvis hagen din er infisert med ormer, kan kiselgur (naturlig sand) brukes til å drepe dem. Her er noen metoder du kan bruke for å drepe ormer

Hvis du ikke kan drepe dem naturlig, bør du ringe den beste skadedyrbekjemperen for å bli kvitt ormer.