Shadow

Sikadesvermer kommer ut i sørøst våren 2017


Din guide til å nyte kontakt med sikader og beskytte eiendommen din denne våren

Innbyggere i Sørøst, gjør deg klar! Brood IV av 17 år gamle sikader forventes å dukke opp denne våren for første gang siden 2000. Det største antallet forventes i deler av South Carolina, North Carolina og Georgia (med potensial for at en mindre gruppe kan dukke opp i Wisconsin og Ohio). Periodiske sikader dukker opp fra bakken i 13-eller-17-års sykluser når temperaturen åtte tommer under overflaten når 64 grader.

Selv om disse insektene kan oppfattes som en plage for huseiere på grunn av deres høye summende støy og det faktum at de vanligvis dukker opp i hundrevis eller tusenvis per dekar, er det bra at sikader ikke utgjør en trussel for mennesker. National Pest Management Association utviklet denne raske FAQ som inneholder alt du trenger å vite om sikader, fra hvordan du identifiserer dem til de beste måtene å oppleve dette kortvarige naturfenomenet.

Hvordan kan periodiske sikader identifiseres?

De er lett identifiserbare med sine slående svarte kropper, røde øyne og røde vingeårer. Hannene vil også produsere en tydelig høy summende lyd som de bruker for å tiltrekke seg kvinnelige kamerater. De omtales ofte feilaktig som gresshopper selv om de ikke er i slekt.

Hvor setter magasinsikader sitt preg?

Områder befolket med modne trær bør forvente å se flest sikader. De vil forbli over bakken i omtrent en måned for å formere seg, før de legger eggene sine på grener og dør. Hver hunnsikade kan legge mellom 400 og 600 egg, noe som betyr at bestandene kan være enorme. Avkommet faller til bakken etter klekking og graver seg ned i bakken til de dukker opp igjen 13-17 år senere. Når de er over bakken, lever de periodiske sikaderne av et bredt utvalg av løvfellende planter og busker.

Når er sikader mest aktive?

Periodiske sikader er minst aktive om natten når de mest sannsynlig er oppe i trærne, og tidlig om morgenen når temperaturen er kjøligere. Så nyt kveldsdrinken eller morgenkaffen utendørs, fri for sikader!

Hvordan kan du beskytte trærne på eiendommen din?

Periodiske sikader utgjør liten trussel mot modne, sunne trær. Vegetasjon som er utsatt for skade er oftest de svakeste eller yngste trærne. Vurder å dekke disse med netting eller osteduk – netting bør ha en maskestørrelse på ikke mindre enn en kvart tomme, og bør legges over trærne når de første summende lydene høres. Nettet skal bindes til stammen under de nederste greinene, og kan fjernes etter at aktiviteten for voksne sikader er avsluttet.

Hvordan kan jeg unngå kontakt med periodiske sikader?

Periodiske sikader er ufarlige for mennesker. Deres fremvekst er et av de store skuespillene i hele naturen, og kan være lærerikt og hyggelig for hele familien. Men hvis du leter etter lindring av sikader under fremveksten, er den beste måten å unngå kontakt på å begrense tiden tilbrakt utendørs i løpet av dagen når de er mest aktive. Stol på oss, vi vet at det er vanskelig når været bare blir varmere og solen roper navnene våre!

For nærbilder av periodiske sikader og mer informasjon om dette insektet, klikk her: http://bit.ly/1hCKgtk.