Shadow

Tysk kakerlakk vs. vannfeil: Hvordan se forskjell


Når du oppdager et insekt i hjemmet ditt, har du vanligvis ikke tid eller omfattende kunnskap til å identifisere det. Din første reaksjon kan være å bli kvitt det. Når du oppdager en insekt i hjemmet ditt – spesielt hvis det er noe som ser ut som en vannfeil – er det viktig å se godt på det og se hva det egentlig er.

Hvordan vet du forskjellen mellom tyske kakerlakker og vannbugs?

Å vite forskjellen mellom en tysk kakerlakk og en vannbug vil hjelpe deg med å finne ut hva du skal gjøre videre. Mens vannfeil kan forårsake et smertefullt bitt, er de ikke giftige for mennesker. Tyske kakerlakker har derimot allergener som kan utløse astma. De har også med seg skadelige bakterier som kan forårsake sykdom ved inntak.

Tyske kakerlakker kan ofte forveksles med vannfeil. Men hvis du har et kakerlakkproblem, vil du ringe en profesjonell tjeneste for å ta seg av problemet så snart som mulig.

Hva er tyske kakerlakker?

Den tyske kakerlakken har en liten, flat, oval kropp og et skinnende, læraktig ytre, vanligvis lysebrun i fargen. Den har lange trådlignende antenner som stikker ut fra hodet og to mørke striper nedover ryggen. Selv om de har vinger, foretrekker den tyske kakerlakken å løpe fremfor å fly.

Disse typer kakerlakker liker å leve i mørke, fuktige omgivelser – kjøkken, soverom og bad er alle potensielle steder for tyske kakerlakker å avle. De er i stand til å finne veien inn i huset ved å bli fanget i matposer, ryggsekker eller noe annet. noen bryter seg inn i huset.

Vel inne kan tyske kakerlakker forårsake mange problemer. I tillegg til å bringe sykdommer og skadelige allergener, kan de også være svært skadelige for gjenstandene i hjemmet ditt og til og med den grunnleggende strukturen til selve huset. Tyske kakerlakker spiser nesten alt som har en slags næringsverdi – de har et variert kosthold som spenner fra bøker til insekter.

På grunn av deres farge og lignende utseende, er tyske kakerlakker og vannbugs lett å forveksle. Kakerlakker kan imidlertid være langt mer skadelige for strukturen i hjemmet ditt og for menneskene som bor inne, så det er viktig å vite de subtile forskjellene mellom de to. For å oppdage disse subtile forskjellene, må du også kjenne til de unike egenskapene til en vannbug.

Hva er vannfeil?

Vannbugs er vanligvis brun eller brun i fargen, omtrent to tommer lange med en oval kropp, fire ben og to korte antenner. Som navnet antyder, liker disse insektene å leve i vann. De liker ikke å bli holdt og biter ofte hvis de håndteres av mennesker. Interessant nok regnes ikke vannbugs som skadedyr. Mesteparten av tiden vil de søke å bo ute.

De er også jegere av andre insekter. Ved å bruke snabelen og et kraftig flytende enzym, lammer vannbugs byttet sitt for å konsumere dem.

Selv om de har en vill jaktrekke, er vannbugs bare en insektfare og bærer ikke den typen allergener og bakterier som tyske kakerlakker gjør. Av denne grunn er vannfeil ikke så farlig som kakerlakker, selv om de fortsatt kan være urovekkende å se rundt i hjemmet ditt.

Mesteparten av tiden vil vannfeil ha blitt trukket inn i hjemmet ditt av store vannmasser utenfor – herfra kan de komme inn ved et uhell.

Tyske kakerlakker kan derimot finne det de trenger for å overleve i huset. Mange ganger vil de se etter kjølige, fuktige områder i huset for å hekke. Herfra kan de spre allergener og skadelige bakterier. De kan se veldig like ut, men tyske kakerlakker er de langt farligere insektene du kan se i hjemmet ditt.

Essensielle forskjeller mellom vannfeil og kakerlakker

Når det gjelder å identifisere vannfeil fra tyske kakerlakker, se etter noen viktige forskjeller. Tyske kakerlakker og vannfeil vil avvike i flere nøkkelegenskaper:

  • Antenner: Mens en vannbug har to kortere, stilklignende antenner, har tyske kakerlakker mye lengre antenner som strekker seg langt utover hodet.
  • Flygning: Selv om tyske kakerlakker har vinger, vil de vanligvis ikke fly. Vannfeil gjør det imidlertid. Hvis du noen gang ser noe du trodde var en kakerlakk, er det en god sjanse for at det faktisk kan være en vannfeil.
  • Habitat: Vannbugs lever i vann og kan ikke overleve lenge uten. Kakerlakker, selv om de har en tendens til å avle på kjølige, fuktige steder, finnes kanskje ikke i vann. Dette er et tegn på at du kanskje har å gjøre med en tysk kakerlakk.

Bruk egenskaper som antenner, flukt og habitater for å finne ut om et insekt er en tysk kakerlakk eller en vannbug. Hvis du oppdager at du har kakerlakker i hjemmet ditt, er det på tide å utvikle en strategi for å bli kvitt dem.

Utryddelse av akvatiske insekter mot kakerlakker

Prosessen for å bli kvitt vannfeil og kakerlakker er ganske lik. Vanligvis, når du tror du har oppdaget en vannbug, er det faktisk en tysk kakerlakk, da disse er blant de vanligste skadedyrtypene i amerikanske hjem.

For å hjelpe til med å utrydde dem, kan det være lurt å vurdere å sette opp agnfeller. Imidlertid er det vanligvis mer effektivt å kontakte en profesjonell tjeneste som kan hjelpe deg med å ta deg av skadedyrproblemet ditt. Fagfolk vil snakke deg gjennom skadedyrproblemene du har hatt før de inspiserer eiendommen din og implementerer løsninger.

Med en profesjonell service kan du oppleve mange fordeler, som:

  • Bekvemmelighet: Å prøve å ta på seg utryddelsen på egen hånd ofrer mye tid og energi. Profesjonelle skadedyrkontrolltjenester betyr derimot at du får den tiden tilbake og fokuserer på viktigere aspekter av livet ditt.
  • Effektivitet: Når du prøver å bli kvitt skadedyr selv, kan du stille spørsmål ved effektiviteten til taktikken din underveis. En profesjonell har alle verktøyene, kunnskapen og erfaringen som trengs for å ta vare på skadedyrproblemet ditt effektivt. Du vil ha tillit til resultatene.
  • Sikkerhet: Når det gjelder skadedyr, bør sikkerhet være din høyeste prioritet. Tyske kakerlakker, selv om de ikke biter, kan bære farlige allergener og bakterier. For å beskytte deg selv og andre i hjemmet ditt, overlat utryddelsen til fagfolk som vet nøyaktig hva de gjør.

Ring Pestech for å ta vare på dine kakerlakker eller vannfeil

Hos Pestech tar vi oss av alle dine skadedyrbekjempelsesbehov. Vi er en familieeid bedrift som har eksistert siden 1989, og betjener New York og utover. Vi kan hjelpe deg å inspisere hjemmet eller bedriften din og se hva den beste avhendingsstrategien vil være. Vi tilbyr en effektiv og praktisk måte å sikre at eiendommen din er skadedyrfri. Kontakt oss i dag!

Ring Pestech for kakerlakker og vannfeil