Shadow

De beste hunderasene for å forsvare seg mot fjellløver


Hunder er virkelig menneskets beste venn. Enten det er en familieorientert hund eller en hardtarbeidende hund i felten, finnes det en rase for nesten hver eneste jobb folk har funnet på. En av de mest åpenbare tingene hunder er vant til er beskyttelse. Alle hunder kan være beskyttende, men noen raser har blitt avlet og trent i årevis for å være de beste foresatte tilgjengelig.

I dag skal vi utforske noen få raser som kan være perfekte for alle som ønsker å begi seg ut på fjellløvens territorium! Ettersom utendørsaktiviteter øker med været, kan det være det beste du kan gjøre å ha en venn med deg på tur. La oss finne ut de beste hunderasene for å beskytte mot fjellløver!

Kan en hund beskytte deg mot en fjellløve?

Cougars er store katter, og selv om de vanligvis ikke er aggressive, har de vært involvert i angrep på mennesker.

iStock.com/SandmanXX

Før vi begynner er det viktig å vite at ingen hund, uansett rase, vil kunne ta på seg en voksen fjellløve alene. Fjellløver er apex-rovdyr med evnen til å enkelt drepe hjort, muldyr og coyoter. En tam hund ville ikke ha noen stor sjanse, til tross for hva «Where the Red Fern Grows» forteller oss.

Likevel kan det å ha en hund i nærheten virke avskrekkende for rovdyr som ellers ville angripe deg. Som en generell regel er rovdyr som bjørn og puma opportunistiske og vil egentlig ikke risikere å bli skadet ved å angripe to skapninger, spesielt hvis den ene bjeffer og snerrer.

Med det i tankene har vi laget en liste over noen av de beste hundene du kan eie som ikke vil nøle med å beskytte deg i en nødssituasjon. Selv om det bokstavelig talt finnes hundrevis av bedårende og beskyttende hunderaser, har vi samlet denne listen av flere grunner.

Selv om noen hunder er utmerkede beskyttere, er de for store til å gå i habitater der en potensiell fjellløve kan forekomme. En mastiff, for eksempel, ville vært et stort hinder, men de er ikke gode turkamerater på grunn av størrelse og utholdenhet.

Vår liste inkluderer:

  1. Sterke beskyttende instinkter
  2. Utholdenhet og fingerferdighet til å gå
  3. Fysisk størrelse

La oss starte.

En liste over de mest beskyttende rasene for turgåing

1. Akita

De beste hunderasene for å forsvare seg mot fjellløver

Akitaen ble oppdrettet i Japan for å beskytte kongefamilier og jakte på bjørn.

Erika Tcogoeva / Shutterstock.com

Akita er en eldgammel hunderase som opprinnelig ble oppdrettet i Japan for å beskytte kongefamilier og jakte på bjørn.

Akitas er eksepsjonelle beskyttere og er kjent for sin kongelige og sta natur. Viljen til å beskytte er så sterk hos denne rasen at tidlig sosialisering er veldig viktig for dem. Akitas er vanligvis 20-30 tommer høye og veier mellom 50 og 120 lbs.

Når det gjelder foreldre, er Akitas blant de beste og en klar avskrekkende for rovdyr. Det eneste å ta vare på er pelsen deres. De har tykke doble lag som kan føre til at de overopphetes hvis du er på tur om sommeren.

2. Belgisk malinois

De beste hunderasene for å forsvare seg mot fjellløver

Det er få brukshunder med styrken, energien og intelligensen til en belgisk malinois.

iStock.com/RKSS

Belgiske malinois er blant de mest allsidige hundene på planeten. De er mye brukt som politihunder, narkotikahunder, pakkehunder, lydighetshunder osv. Disse hundene kan trenes til å gjøre nesten hva som helst, som et raskt YouTube-søk vil vise. Med en sterk og atletisk bygning er de bra for svært atletiske familier. Hannene er vanligvis 22-26 tommer lange og veier 44-66 pund.

Mals er fantastiske hunder som ikke vil nøle med å gi livet sitt for eieren de elsker. Som svært atletiske brukshunder vil de ikke ha noe problem med å holde tritt med et menneske på banen. Den eneste bekymringen med Mals er at de krever omfattende opplæring og omsorg slik at de ikke blir destruktive.

3. Doberman eller Beauceron

De beste hunderasene for å forsvare seg mot fjellløver

Doberman og Beauceron er fantastiske følgesvenner og gode foresatte.

eAlisa / Shutterstock.com

Beauceron, en gammel fransk rase, og en av de senere rasene skapt av den, Dobermann, er allment anerkjent som noen av de beste vakthundene som finnes. Selv om Doberman er bedre kjent, er Beauceron faktisk mye eldre og var en av rasene som ble brukt til å lage den moderne Doberman.

Begge hundene er kraftig bygget og ekstremt atletiske, selv om Doberman er slankere og mer kantete, mens Beauceron er litt kraftigere. Dobermans er vanligvis 25-28 tommer høye og veier 71-100 lbs. Beaucerons er vanligvis 24-28 tommer høye og veier 66-115 lbs.

Det er ikke mye å si om Dobermans. De er ressurssterke, intelligente og fantastiske vaktmestere. Beaucerons er som tykkere versjoner av Dobermans. De er hardtarbeidende, intelligente og naturlige gjetere og vaktmestere.

4. Tyske gjetere

De beste hunderasene for å forsvare seg mot fjellløver

Schæferhunder er blant de beste hunderasene til alle formål.

TanyaCPhotography / Shutterstock.com

Schæferhunder er blant de mest kjente hundene i dag. De ble avlet frem som allsidige hunder og er ofte anerkjent som blant de beste rasene på sine felt. Schæferhunder er store hunder med skarpe sinn og fantastisk oppførsel. De er vanligvis 22-26 tommer lange og veier 50-88 lbs.

En sunn voksen schæferhund er en av de beste vaktene i hele verden. Tyske gjetere ville uten tvil gi livet sitt for å beskytte familiene sine. Enten det er en puma, bjørn eller ulv, vil en schäferhund lete med hodet først for å redde sine kjære.

5. Pit Bull-løp

De beste hunderasene for å forsvare seg mot fjellløver

Pitbull-raser er utrolig sterke, beskyttende og kjærlige.

Sophia Tr / Shutterstock.com

Selv om det ikke er allment kjent, er det mange raser i kategorien «country bull». Noen av de vanlige rasene er American Bully, American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier og American Bulldog.

Selv om mange av disse rasene er forskjellige på noen måter, deler de lignende egenskaper, nemlig evnen til å forsvare. Disse hundene er ekstremt kraftige og har et mot som kan være overraskende å se.

Dessverre har mange av disse rasene et dårlig rykte, ofte på grunn av deres beskyttende natur og bruk i kampringer. Men hvis du kjenner en person personlig, vet du hvor fantastiske de er. Til tross for at de er i mindretall av fjellløver, florerer deres drivkraft og heroiske mot.

6. Rhodesian Ridgebacks

De beste hunderasene for å forsvare seg mot fjellløver

Rhodesian Ridgebacks er fra Sør-Afrika og har historisk blitt brukt til å spore løver.

Osetrik / Shutterstock.com

Rhodesian Ridgebacks har blitt mer populært de siste årene, men ikke uten grunn. Disse hundene er fryktløse og hissige når de fungerer som vakthunder, men de elsker familiene sine og koser seg hjemme. Dessuten er de utrolig atletiske og kraftig bygget, perfekt for en lang tur. Rhodesian Ridgebacks er vanligvis 24-28 tommer høye og veier 77-100 lbs.

Denne rasen er kjent for det karakteristiske emblemet som går nedover ryggen og gir den navnet sitt. Rhodesian Ridgebacks ble opprinnelig avlet for å spore og gjete løver, noe som gjør dem til det perfekte alternativet for folk som leter etter erfarne hunder! For å være klar, drepte Rhodesian Ridgebacks aldri løver, men de sporet dem opp og holdt dem som en flokk.

7. Rottweilere

De beste hunderasene for å forsvare seg mot fjellløver

Rottweilere er kjent for å være kraftige, beskyttende og lojale, kjent for sitt instinkt for å vokte.

iStock.com/Jana Richter

Rottweileren er en ekstremt sterk hund som stammer fra de eldgamle mastiffene som romerne brukte i kamp for tusenvis av år siden. I et hjem er rottweilere dumme lekekamerater og fantastiske venner. I felten er de vaktmestere i verdensklasse som fortsatt brukes i dag. De er vanligvis 22-27 tommer lange og veier 77-132 lbs.

Rottweilere jobber som sledehunder, voktere, gjetere og sjåfører over hele verden. Faktisk fikk de navnet sitt fra Rottweil-regionen, hvor de begynte å trekke slaktere. Selv om de er ganske store, har de stor holdbarhet og vil være gode forsvarere for alle som går der det er fjellløver rundt omkring.

Klar til å oppdage de 10 vakreste hunderasene i verden?

Hva med de raskeste hundene, de største hundene, og de som – helt ærlig – bare er de snilleste hundene på planeten? Hver dag sender AZ Animals lister som dette til våre tusenvis av e-postabonnenter. Og den beste delen? Det er gratis. Bli med i dag ved å skrive inn e-posten din nedenfor.