Shadow

Tips mot sure oppstøt (refluks)

Uansett hvilken type sure oppstøt du lider av, og uansett de underliggende faktorene til din egen spesielle kamp med halsbrann, kan en endring i kostholdet ha bemerkelsesverdige effekter på behandlingen av sure oppstøt.

Refluks, som det også heter, gir ubehagelig smerte i hals men kan også gi problemer med tennene. Tennene tåler nemlig ikke den sterke magesyren. Derfor bør du være godt motivert til å bli kvitt sure oppstøt.

Ulike matvarer som kan gi refluks

Det er noen matvarer som ser ut til å oppmuntre til halsbrann hos mange mennesker. Blant disse er generelle kategorier som krydret, fettrike og meieriprodukter. Sjokolade, tomater og urtetilskudd er også kjent for å forårsake halsbrannlignende symptomer, spesielt hvis de inntas kort før sengetid.

Hvis du kjenner igjen bestemte matvarer som ser ut til å påvirke halsbrann, kan du finne ut at å spise dem om morgenen i stedet for nærmere leggetid vil lindre symptomene på halsbrann. Når den spises i en tid med våkenhet og aktivitet, er kroppen bedre i stand til å inneholde magesyrer som brukes til å fordøye maten vi har spist.

Heve sengen

Mange mennesker lider av halsbrann først og fremst om natten og har funnet lindring ved å heve nivået på hodet på sengen. Selv om det å legge til lag med puter ikke har samme effekt, har det vist seg å redusere halsbrannsymptomer å heve hele hodeenden av sengen en god del. Rundt 25 cm kan du prøve med.

Hvis du ikke får bukt med sure oppstøt

Hvis du fortsatt lider av sure oppstøt og kostholdsendringer ikke ser ut til å hjelpe, bør du vurdere å oppsøke lege for å utelukke muligheten for strukturelle abnormiteter eller andre faktorer som bidrar til dine sure oppstøtssymptomer.

Selv om du ender opp med å prøve en reseptbelagt medisin foreskrevet av legen din, er det en veldig god idé å prøve å eliminere matvarer som gjør halsbrann verre, og øker bruk av fersk, rå mat.