Shadow

Hvordan vaske huset mer effektivt

Alle hater rengjøring, men alle elsker et rent hus. Finnes det en optimal måte å rengjøre huset raskt på?

De fleste nybegynnere er usikre på om de skal støvsuge eller tørke støv først. De lurer på om de skal vaske kjøkkenet før badet eller omvendt. Og i det hele tatt mye usikkerhet.

Her noen konkrete tips til å vaske huset:

Rengjør hele huset, ikke ett rom om gangen

Rengjøring er mye mer effektivt hvis du velger én oppgave (støvsuging, støvsuging, vask) og gjør det samme for hvert rom i huset, i stedet for å rengjøre kjøkkenet, badene og deretter soverommene. Å gjøre det på denne måten forhindrer deg i å føle at du er i en endeløs rengjøringssyklus ved å starte den samme oppgaven om og om igjen.

Samle alle rengjøringsverktøyene dine på ett sted

Enten det er en vogn, bøtte eller pose, å ha alt du trenger for rengjøring på ett bærbart sted gjør det mye enklere å få jobben gjort. Du vil ikke kaste bort tid på å søke etter verktøy mens du rengjør, og du trenger ikke å bekymre deg for å samle dem frem til neste besøk.

Fjern rotet

Før du begynner å rydde opp, gå fra rom til rom og plukke opp rotet. Mens du plukker opp hver gjenstand – blader, velleste pocketbøker, gamle joggesko – tenk på om du skal legge den tilbake, kaste den eller gi den.

Tips: For deg med barn er det smart å ha en boks du kan putte all legoen i enkelt.

rydd vekk rotet

Støvtørking og støvsuging

Konsentrer støvtørking på toppen av møbler og bunnen av hyller, rekkverk, bilderammer, nips og TV-skjermer. På vanskelig tilgjengelige steder som persienner og hyller, fest en mikrofiberklut til enden av en mopp eller kost. Bytt sengetøy på soverommet før du støvsuger.

Tørk av speil og glass

Bruk en fuktig mikrofiberklut og deretter en tørr klut til å tørke av alle speil og glassflater.

Fokus på badekar, servanter og toaletter

Spray rengjøringsmiddelet på vasken og deretter på badevasken, badekaret og toalettene. Tillat noen minutter for å gi rensemidlet tid til å løse opp smuss og flekker. Gå så tilbake til kjøkkenet og begynn å skrubbe. Ikke glem å tørke av innsiden av mikrobølgeovnen. Rene toaletter fortsetter.

vaske badet

Fei gulvet først, så bruk mopp

Feiing av gulv på kjøkken og bad. Begynn å tørke fra det fjerneste hjørnet av rommet og gå med ryggen til døren (dvs. ikke mopp deg fast i hjørnet). Skyll moppen ofte.

Få profesjonell ryddehjelp – én gang!

Å rydde opp i det samme rotet hver gang du skal vaske er ikke morsomt. Da må du bare flytte på ting hele tiden, noe som er slitsomt og lite effektivt. Derfor anbefales det å rengjøre huset. Ikke legg ting i ett skap eller i et hjørne.

Det kan være lurt å leie inn en ryddehjelp til å organisere hjemmet ditt slik at det er enkelt å holde hverdagen ryddig og dermed rydde raskt. Smart Organisering er et firma i Oslo som driver med ryddehjelp. Tanken er at alt skal ha sin plass, og det er der du får hjelp når du henter inn ryddehjelp til å organisere huset ditt.

Gå sammen om rengjøringen

Å gjøre husarbeid til en laginnsats er en av de beste måtene å raskt rydde hjemmet ditt på. Planlegg tid med familien din på forhånd og tildel oppgaver til hver person. Å jobbe sammen kan gjøre rengjøringen litt morsom og hjemmet ditt glitrende på kort tid.