Foreløpig er 13 land med, men ambisjonene er globale.

John Galanis, gründer i Academic Positions. Foto: Academic Positions

- Vi ville lage en samlingsportal for de med høyere utdanning, en karriereportal som var skreddersydd for akkurat denne gruppen. Interessen for å bruke denne portalen er veldig stor, fordi den er en nisjeportal der brukerne finner informasjon som er relevant for nettopp dem hvis de for eksempel er på utkikk etter en ny jobb, forteller en av gründerne i Academic Positions, John Galanis.

Målgruppen er brukere som har en mastergrad eller enda høyere utdanning.

Mange partnere

Academic Positions arbeider med mange annonsører som lyser ut ledige stillinger. I Norge er de aller fleste universiteter og høgskoler på kundelisten. Det samme gjelder for Sverige, Danmark og Finland.

- Vi har arbeidet målrettet for å utvide nettverket vårt, og det langsiktige målet er å bli en global aktør. Det er et stykke frem dit foreløpig, men vi har allerede portaler i 13 europeiske land og over 1000 universiteter, høgskoler og forskningsinstitutter fra hele verden har hittil annonsert hos oss, så vi er på rett vei, sier Galanis.

Rekruttering over landegrensene

Tanken er ikke bare å annonsere stillinger i eget land, men også gi muligheter til å kunne annonsere høyere stillinger på et internasjonalt plan, og dermed nå ut til de andre europeiske landene.

- Det er mange som gjerne vil flytte på seg i noen år. Veldig mange av yrkene vi utlyser er internasjonale og mange av kandidatene vil prøve noe nytt. Derfor vil vår portal kunne knytte partene sammen og være med på å fremme mobiliteten i arbeidsmarkedene, forklarer Galanis.

Pin-point

Det ligger til enhver tid ute rundt 600 stillingsannonser, men det er også muligheter for å registrere egen profil.

- Veldig mange av yrkene vi utlyser er internasjonale og mange av kandidatene vil prøve noe nytt.

- På matchprofilen kan brukerne legge inn egne data og her vil det da komme frem hvilket fagområde man representerer. Brukerne våre kan også legge inn søkeord i vår database slik at man får tilsendt tips om akkurat de stillingene som man måtte være interessert i, forklarer Galanis og tilføyer:

- På den måten blir denne løsningen veldig pin-pointed til den informasjonen som man ønsker.

Informasjon om hvilke stillinger som ligger innenfor de ulike søkekriteriene blir sendt ut hver uke. På denne måten blir det forholdsvis enkelt å holde oversikt over sitt eget fagfelt, uavhengig av om de nye utfordringene måtte ligge i Norge, Italia, Tyskland eller i et av de ti andre landene som er med i Academic Positions.